Διαψεύδει-η-Τράπεζα-της-Ιταλίας-τα-περί-παραίτησης-του-διοικητή-της
ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ιταλίας τα περί παραίτησης του διοικητή της

Η Τράπεζα της Ιταλίας προσπάθησε να διασκεδάσει τις φήμες σχετικά με το ότι ο διοικητής της, Ιγνάσιο Βίσκο, θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη θέση του τον Οκτώβριο, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, καθώς δημοσίευμα εφημερίδας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχής πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές.

Η Il Foglio ανέφερε ότι ο Βίσκο θα μπορούσε να παραιτηθεί ένα χρόνο νωρίτερα και να επιτρέψει στην τωρινή κυβέρνηση, υπό τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ Μάρτιο Ντράγκι, να διορίσει ένα υψηλόβαθμό στέλεχος, όπως το μέλος στο δ.σ. της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα.

Η παραίτηση του διοικητή της κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας δεν έχει συζητηθεί, τόνισε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας, ως απάντηση στο δημοσίευμα.

Η Il Foglio δήλωσε ότι μια αλλαγή στην κεντρική τράπεζα θα ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του Ντράγκι “να εισάγει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήσιμα εργαλεία στους μηχανισμούς της χώρας” για να αντισταθμιστεί η επιρροή τυχόν λαϊκιστικών κινημάτων μετά τις εκλογές.

Το σχέδιο θα περιλάμβανε τον διορισμό των επικεφαλής της υπηρεσίας φορολογικών εσόδων και των κρατικών επιχειρήσεων, όπως της πετρελαϊκής Eni, της αμυντικής Leonardo και του ενεργειακού ομίλου Enel.

Η θητεία του Βίσκο, ο οποίος είναι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας από το 2011, θα έληγε κανονικά τον Οκτώβριο του 2023.

Related posts

Reuters: Ο στρατός των ΗΠΑ κατέρριψε τρίτο ιπτάμενο αντικείμενο μέσα σε τρεις ημέρες

timesadmin

Ρωσικό drone έπεσε στη βόρεια Ρουμανία, μία ημέρα μετά από αντίστοιχο περιστατικό στην Κροατία

timesadmin

Νέοι Ρώσοι μένουν άνεργοι εξαιτίας των κυρώσεων

timesadmin

Βρετανία: Οι Εργατικοί ετοιμάζονται να καταθέσουν σήμερα πρόταση μομφής

timesadmin

Αισιόδοξος για ευρωπαϊκή συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ο Όλαφ Σολτς

timesadmin

Η Γαλλία διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι θα σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία

timesadmin