Διαψεύδει-η-Τράπεζα-της-Ιταλίας-τα-περί-παραίτησης-του-διοικητή-της
ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ιταλίας τα περί παραίτησης του διοικητή της

Η Τράπεζα της Ιταλίας προσπάθησε να διασκεδάσει τις φήμες σχετικά με το ότι ο διοικητής της, Ιγνάσιο Βίσκο, θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη θέση του τον Οκτώβριο, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, καθώς δημοσίευμα εφημερίδας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχής πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές.

Η Il Foglio ανέφερε ότι ο Βίσκο θα μπορούσε να παραιτηθεί ένα χρόνο νωρίτερα και να επιτρέψει στην τωρινή κυβέρνηση, υπό τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ Μάρτιο Ντράγκι, να διορίσει ένα υψηλόβαθμό στέλεχος, όπως το μέλος στο δ.σ. της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα.

Η παραίτηση του διοικητή της κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας δεν έχει συζητηθεί, τόνισε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας, ως απάντηση στο δημοσίευμα.

Η Il Foglio δήλωσε ότι μια αλλαγή στην κεντρική τράπεζα θα ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του Ντράγκι “να εισάγει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήσιμα εργαλεία στους μηχανισμούς της χώρας” για να αντισταθμιστεί η επιρροή τυχόν λαϊκιστικών κινημάτων μετά τις εκλογές.

Το σχέδιο θα περιλάμβανε τον διορισμό των επικεφαλής της υπηρεσίας φορολογικών εσόδων και των κρατικών επιχειρήσεων, όπως της πετρελαϊκής Eni, της αμυντικής Leonardo και του ενεργειακού ομίλου Enel.

Η θητεία του Βίσκο, ο οποίος είναι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας από το 2011, θα έληγε κανονικά τον Οκτώβριο του 2023.

Related posts

Κίνα: Οι αρχές τιμώρησαν 26 αξιωματούχους για την εστία κορονοϊού στην πόλη Σιάν

timesadmin

Η Ρωσία επέκρινε ΗΠΑ και Βρετανία για τη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία

timesadmin

BoE: Αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25%, τα μισά μέλη της ήθελαν αύξηση 0,5% (upd)

timesadmin

ΠΟΥ: “Κόκκινος συναγερμός” για την ελλιπή εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών παγκοσμίως

timesadmin

Akzo Nobel: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, αυξήθηκαν τα έσοδα

timesadmin

Ισπανία: Ο Σάντσεθ θέλει έναν αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει την Ιβηρική με την Κεντρική Ευρώπη

timesadmin