Διάγγελμα-Ραΐσι:-Ο-θάνατος-της-Μαχσά-Αμινί-έχει-“λυπήσει”-όλους-μας
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Ραΐσι: Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί έχει “λυπήσει” όλους μας

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος της Μαχσά Αμινί έχει “λυπήσει” τους πάντες στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά προειδοποίησε ότι το “χάος” δεν θα γίνει αποδεκτό εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής κατά την κράτησή της.

“Περιμένουμε ακόμη την τελική ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία του θανάτου της Μαχσά Αμινί”, δήλωσε ο Ραϊσί προσθέτοντας ότι οι ιατροδικαστές θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει την άποψή του, δήλωσε. Οι αρχές πρέπει να είναι ανοικτές στις απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής των νόμων, τόνισε ο Ραϊσί.

Οι ταραχές και η βία δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν τονίζοντας ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως η αστυνομία και οι Φρουροί της Επανάστασης, θυσιάζουν τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας. “Κανείς δεν θα επιτρέψει το χάος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας που συγκρούστηκαν με διαδηλωτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα.

Related posts

Netflix: “Αγκάθι” οι νέοι συνδρομητές – Έχασε τις εκτιμήσεις του δ’ τριμήνου, αδύναμη πρόβλεψη για το 2022

timesadmin

Bloomberg: Γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να αποτινάξει τον κίνδυνο χρεοκοπίας

timesadmin

Ζελένσκι μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις: “Θα επιβιώσουμε”

timesadmin

Welt: Καθυστερεί επικίνδυνα η προμήθεια πυρομαχικών στο Γερμανικό Στρατό

timesadmin

Ν. Αναστασιάδης: Μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μου θα συνεχίσω τις προσπάθειες για λύση που θα επανενώνει την Κύπρο

timesadmin

Handelsblatt: 4 τρόποι με τους οποίους οι επενδυτές μπορούν να επωφεληθούν στο χρηματιστήριο από την εκτίναξη της τιμής της ηλεκρικής ενέργειας

timesadmin