Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Η ΝΔ πιάνει το 33% – Αποχή και «ταλαντευόμενοι» κρίνουν το αποτέλεσμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Η ΝΔ πιάνει το 33% – Αποχή και «ταλαντευόμενοι» κρίνουν το αποτέλεσμα

Η αποχή και η τελική κατανομή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, το ποσοστό των οποίων παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, αν ληφθεί υπόψη ότι αισίως εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα πριν από την προσέλευση των Ελλήνων εκλογέων στην ευρωκάλπη της προσεχούς Κυριακής, αποτελούν τους μοναδικούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορεί να αλλοιώσουν τον σχεδόν παγιωμένο συσχετισμό δυνάμεων που καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Η έρευνα της εταιρείας Marc, η οποία διενεργήθηκε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαπιστωμένη εδώ και καιρό άνετη πρωτοκαθεδρία της κυβερνητικής παράταξης, η οποία κινείται εντός του στόχου της προσέγγισης του 33,12% που πέτυχε η ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές και συγκριτικά με τους «διώκτες» της, οι οποίοι διεκδικούν τη δεύτερη θέση της κατάταξης, κινείται σε τροχιά που μπορεί να την οδηγήσει σε νέο double score.

Και αυτό, καθώς στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16,4% (μέση τιμή) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 12,1%. 8,7% είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, 7,5% του ΚΚΕ, ακολουθεί με 4,6% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,6% είναι η Νίκη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν μάχη για το 3%.

Το γεγονός, όμως, ότι αφενός μόλις μία εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία ένας στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει την επιλογή ψήφου που θα κάνει και αφετέρου οι περισσότεροι εκλογικοί αναλυτές παραδέχονται την έλλειψη των επιστημονικών εργαλείων που θα τους επιτρέψουν να προσδιορίσουν με ακρίβεια την έκταση την οποία θα έχει το φαινόμενο της αποχής, αφήνει περιθώρια για ενδεχόμενες μεταβολές των τελικών επιδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Ειδήσεις σήμερα:
Οι τελευταίες στιγμές του μικρού Νικόλα στην Κρήτη – «Είχε ελαφρύ παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε» λέει αυτόπτης μάρτυρας

«Ηλεκτροπληξία» από τα τιμολόγια ρεύματος: Εκτινάσσονται οι χρεώσεις έως και 70% τον Ιούνιο

Μουρίνιο: «Μπέλινγκχαμ έλα στην Φενέρμπαχτσε!»

Related posts

Χρυσοχοΐδης στο Φόρουμ των Δελφών: Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση

timesadmin

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Κούγια προαναγγέλλει ο Κασσελάκης

timesadmin

Σακελλαροπούλου: Άκουσε τα κάλαντα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Προεδρική Φρουρά και διάφορες Ενώσεις

timesadmin

Πιερρακάκης: Από τον Σεπτέμβριο του ‘25 η λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ – Με ΙΒ ή με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η εγγραφή

timesadmin

Κασσελάκης: Ιδρύει ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

timesadmin

Μαρινάκης: Μας πληγώνει η εικόνα των υπό κατάληψη πανεπιστημίων – Δεν θα τους περάσει

timesadmin