Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 6,8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 6,8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 6,8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Εγινε για λογαρισμό του STAR – Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν 5,8 μονάδες υπέρ της ΝΔ

Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Star και της GPO.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Διευθυντής Ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 11%, ΚΚΕ 5,7%, Ελληνική Λύση 3,4% και το Μέρα25 με 2,2%, ποσοστό το οποίο δεν του εξασφαλίζει την είσοδο στην επόμενη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO η διαφορά των δύο κομμάτων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) ήταν στις 5,8 μονάδες.

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Το 43,2% τον θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό  έναντι 32,4% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα τι προτιμάτε αν από την απλή αναλογική δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη. Το 47,1% θέλει ξανά εκλογές, ενώ το 49,8% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, φαίνεται ότι αποτελεί ένα ισχυρό ατού για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοττάκη καθώς οι  ψηφοφόροι θεωρούν πως η στάση της:

– Είναι αυτή που πρέπει 46,1%


– Πρέπει να είναι πιο σκληρή 40%


– Πρέπει να είναι πιο ήπια 5,5%Για το αν το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, το 70,8% απάντησε «ναι ή μάλλον ναι» και το 20,6% «όχι ή μάλλον όχι».

To υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια. Αυτό δηλώνει το 47,1%, ακολουθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος με ποσοστό 19,6%, τα ελληνοτουρκικά με 10,4%, οι παρακολουθήσεις με 7,4% και η εγκληματικότητα με 7,1%.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αποτιμά θετικά το 41,8% ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 57,9%.

Η δημοσκόπηση της GPO δείχνει ότι ένας στους τέσσερις πολίτες θεωρεί πως το καλάθι του νοικουκυριού συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αντίθετα το 72,7% δηλώνει ότι το καλάθι δεν την αντιμετωπίζει.

Σε ότι αφορά τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων το 95,3% ανέφερε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του κάποιο περιστατικό ενώ το 4,3% ανέφερε ότι γνωρίζει. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το 69% των πολιτών – οι επτά στους δέκα δηλαδή – αναφέρουν ότι δεν θα έκαναν κάποια καταγγελία ενώ αντίθετη στάση έχει το 31% που είπε ότι θα έκανε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

-Related posts

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

timesadmin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Μένφι: Στο επίκεντρο οι συγκρούσεις στην Τρίπολη και η τουρκική επιθετικότητα

timesadmin

Δείτε Live: Ο Μητσοτάκης μιλά στην εκδήλωση για την ένταξη της Χάλκης στο GR-eco

timesadmin

Πρόταση δυσπιστίας – Πικραμμένος – Η ΑΔΑΕ δεν λειτουργεί πέρα και πάνω από τις εξουσίες ή τις αρμοδιότητες της Δικαιοσύνης

timesadmin

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: Ο Σπύρος Καρανικόλας, εκπρόσωπός μου στα ΜΜΕ

timesadmin

Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη – Ξεκάθαρη καταδίκη του τουρκολιβυκού μνημονίου

timesadmin