Δείτε-τις-συνομιλίες-που-έκαψαν-την-οργάνωση-που-ξέπλενε-χρήμα-στις-φυλακές-Ιωαννίνων
ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τις συνομιλίες που έκαψαν την οργάνωση που ξέπλενε χρήμα στις φυλακές Ιωαννίνων

«Χρυσές» δουλειές έκανε η ναρκοσυμμορία του έγκλειστου Αλβανού «Modi» ο οποίος είχε στήσει παραμάγαζο «ξεπλύματος» χρήματος στις φυλακές Ιωαννίνων με τη βοήθεια του υποδιευθυντή, δύο υπαλλήλων και ενός αρχιφύλακα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές, ο εγκέφαλος της οργάνωσης, από τις 20 Απριλίου 2023 μέχρι και τις 3 Ιουνίου 2024, είδε τον ατομικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 50.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που, σύμφωνα με τις Αρχές, προέρχονταν κυρίως από πώληση ναρκωτικών και τα οποία «καθαρίζονταν» μετά τις παρεμβάσεις των εμπλεκομένων υπαλλήλων που τα ενέγραφαν στις λογιστικές καταστάσεις κατά παράβαση των καθηκόντων τους καθώς γνώριζαν ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι διάλογοι μεταξύ των μελών της ομάδας είναι ενδεικτικοί και αποκαλυπτικοί.

Σε μία από τις συνομιλίες ο Αλβανός «εγκέφαλος» της οργάνωσης μιλά στον υποδιευθυντή για «δέμα» που η αξία του ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια λέγοντας ότι από αυτά θα «έβγαζε» ο ίδιος ένα εκατομμύριο.

«Ένα δέμα να περάσει 100 κιλά κόκα φίλε 1μύριο καθαρό στην τσέπη… 2 εκατομμύρια κι εγώ θα τα πουλήσω 3, θα βγάλω 1 εκατομμύριο» φέρεται να λέει.

Σε άλλο διάλογο μιλούν ο υποδιευθυντής με τον κρατούμενο και μία εκ των διοικητικών υπαλλήλων για την πιθανότητα να γίνει «στραβή» που θα οδηγήσει σε έλεγχο.

Υποδιευθυντής: Πάει Αθήνα να φέρει λεφτά; Τι λεφτά; Όχι κανα ποσό τρελό;

Κρατούμενος: 21 είναι.

Διοικητική υπάλληλος: Βασίλη;

Υποδιευθυντής: Τι; 21; Ευρώ; …Όχι και τόσα λεφτά. … Θες να τα φέρει 2-2;, 3-3; 1,5-1,5; Δώσ τους κανα (ακατάληπτη φράση). Δώστον άλλον να φέρει 1.5. Κάπως έτσι… Θα μας λένε ότι νομιμοποιούμε…

Διοικητική υπάλληλος: Τι θα μας λεν; Θα γίνει καμιά στραβή μπροστά, να κάνουν έναν έλεγχο εδώ, και θα με πάν δεμένη παιδί μου!…

Υποδιευθυντής: Θα μπει η αρχή νομιμοποίησης μαύρου χρήματος…

Σε άλλη συνομιλία ο υποδιευθυντής και κρατούμενος μιλούν για χρηματικά ποσά, για τα οποία ο υποδιευθυντής του λέει τι πρέπει να προσέχει.

Κρατούμενος: Θα μου φέρουν κάτι λεφτά αύριο εμένα…Οχτώ μισή, εννιά;

Υποδιευθυντής: Κατοστάρικα;

Κρατούμενος: Χιλιάδες…

Υποδιευθυντής: Δεν μπαίνουν οχτώ μισή χιλιάδες (8.500) έτσι. Πρέπει να στα φέρουν πέντε φορές.

Κρατούμενος: Αφού θα έρθουν δύο άτομα ρε. Από τέσσερις.

Υποδιευθυντής: Μην κάνεις μ@λ@κίες. Φαίνονται

Κρατούμενος: Θα ‘ρθουν από Κέρκυρα ρε φίλε..

Υποδιευθυντής: Ε αυτά όμως είναι λεφτά.. Όταν είναι πολλά πρέπει να βάζεις αποδείξεις. Ότι είναι από τράπεζες κι αυτά … Ας φέρει δύο χιλιάρικα (2.000) ας σου ξαναφέρει δύο χιλιάρικα (2.000).

Τα μέτρα προστασίας και οι λέξεις κλειδιά

Για την προστασία τους, τα μέλη της οργάνωσης εφάρμοζαν μέτρα αντιπαρακολούθησης και χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και λέξεις.

Ειδικότερα επικοινωνούσαν με κινητά αλλοδαπών «ghostphones» και, κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν τις παρακάτω λέξεις-κλειδιά:

«εκείνα»: ναρκωτικές ουσίες

«βαριά ντόπα»: κοκαΐνη

«παρνί»: ηρωίνη ή κάνναβη

«φτιάχνω»: προμηθεύω κάποιων με ναρκωτικά

«άσπρα»: χρήματα

«κασέρι»: χρηματικό ωφέλημα


Φωτογραφίες από τα ευρήματα στα κελιά των κρατουμένων

Έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν οι φυλακές Ιωαννίνων και το «κόλπο» είχε στηθεί ως εξής:

Οι συνεργάτες του Αλβανού έγκλειστου «Modi» πουλούσαν ναρκωτικά, λάμβαναν τα χρήματα και στη συνέχεια τα παρέδιδαν σε αυτόν μέσω ενός συνεργάτη του ή μέσω της συντρόφου του. Πιο συγκεκριμένα είτε τα παρέδιδαν απευθείας στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε τα παρέδιδαν στο Λογιστήριο των φυλακών προκειμένου να κατατεθούν στον ατομικού του λογαριασμό.

Όταν εισήγαγαν τα χρήματα στις φυλακές ο υποδιευθυντής και η λογίστρια φέρονται να αναλάμβαναν να εγγράψουν τα εν λόγω χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις κατά παράβαση των καθηκόντων τους καθώς γνώριζαν ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από πώληση ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε είτε κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών ώστε να προσδώσουν νομιμοφάνεια στις ψευδείς εγγραφές, είτε κατέγραφαν ψευδώς το ύψος του κατατεθέντος ποσού δημιουργώντας έτσι ένα «μαύρο ταμείο», είτε απέφευγαν να αναγράψουν στοιχεία ταυτότητας του καταθέτη με σκοπό να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης.

Αφού λοιπόν περνούσαν τα χρήματα στον ατομικό λογαριασμό του κρατουμένου, με τη βοήθεια της υπεύθυνης του γραφείου Διαχείρισης, στη συνέχεια ο αρχηγός της ομάδας τα παραλάμβανε έτοιμα και «καθαρά» και προέβαινε στα καταναλώσεις προϊόντων απολαμβάνοντας μια πολυτελή διαβίωση εντός των φυλακών.

Τέλος από την έρευνα προέκυψε πως καταλυτικός ρόλος για τη δράση της οργάνωσης ήταν αυτός του υποδιευθυντή καθώς επέτρεπε τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ειδοποιούσε τον Αλβανό κρατούμενο για επικείμενους ελέγχους στο κελί του.

Ειδήσεις σήμερα:

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «δράκαινα» της Μάνης, η πρώτη Ελληνίδα serial killer

Ο Κασσελάκης δείχνει την έξοδο στον Τσίπρα: Τα διαπιστευτήρια που ζήτησε και οι νέοι υπαινιγμοί για «μαύρο χρήμα»

Χρανιώτης: Χωρίς να έχω σεξουαλικό ενδιαφέρον, έχω φλερτάρει με άνδρες που δεν ήταν ομοφυλόφιλοι – Τελευταίος ένας άνδρας με τρία παιδιά

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μαρίνος Αλειφέρης

Related posts

Κεφαλονιά: Αυτός είναι ο 25χρονος που μαχαίρωσε τον 73χρονο Έλληνα λένε τα αλβανικά ΜΜΕ

timesadmin

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σχετικά με την παρουσία και τις δράσεις της Περιφέρειας στις πρόσφατες Πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική

timesadmin

Στέφανος Κασσελάκης – Τάιλερ Μάκμπεθ: Αυτό είναι το προσκλητήριο για τον γάμο τους στα Χανιά

timesadmin

Πρωτομαγιά 2024: Χωρίς πλοία η χώρα, πώς θα κινηθούν τρένα, μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

timesadmin

Νέα σχολική χρονιά: Πότε ξεκινάει, τι πρέπει να ξέρετε

timesadmin

Έξαρση κορωνοϊού και γρίπης βλέπουν οι ειδικοί – Τι λένε για το επικαιροποιημένο εμβόλιο

timesadmin