Δίκη-προπονητή-ιστιοπλοΐας:-«Η-Αμαλία-είχε-στενές-σχέσεις-με-τον-κατηγορούμενο-με-παρότρυνση-των-γονιών-της»
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Η Αμαλία είχε στενές σχέσεις με τον κατηγορούμενο με παρότρυνση των γονιών της»

Για στενές σχέσεις της Αμαλίας με τον προπονητή της, τον οποίο η ίδια έχει καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση της, έκανε λόγο σήμερα σε κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μάρτυρας η οποία ήταν παιδική φίλη αλλά και συναθλήτρια της καταγγέλλουσας.

Η μάρτυρας, την οποία η πλευρά της 21χρονης Αμαλίας έχει μηνύσει για ψευδορκία, κατέθεσε σήμερα στη δίκη με κατηγορούμενο τον 39χρονο προπονητή. Υποστήριξε πως η οικογένεια της Αμαλίας την παρότρυνε, αν και ανήλικη τότε, να βρίσκεται κοντά στον προπονητή της! Μάλιστα, η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενου βιασμού της φίλης της από τον κατηγορούμενο.

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η εν λόγω μάρτυρας είπε: «Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί (σ.σ. η Αμαλία με τον κατηγορούμενο) σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε, ας πούμε, σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή… Αν η Αμαλία ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Τον βιασμό δε μπορώ να το υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δε θα ήμουν σήμερα εδώ…. Γενικά όσο καιρό ήταν στον Όμιλο ο κατηγορούμενος είχαν παρά πολύ καλές σχέσεις, καλύτερες από τα υπόλοιπα παιδιά…. Περνούσαν το περισσότερο διάστημα μαζί (σ.σ. η Αμαλία και ο προπονητής) στο χώρο του ομίλου και υπήρχε και επαφή εκτός χώρου του ομίλου. Πολλές φορές ο κατηγορούμενος την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μάρτυρας υποστήριξε πως οι γονείς της Αμαλίας την παρακινούσαν ώστε να έχει σχέση με τον προπονητή της. «Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή», είπε μάρτυρας για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό είχε δει την Αμαλία να είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι μαζί με τον κατηγορούμενο.

Πρόεδρος: Καμία συναθλήτρια δεν αντέδρασε;

Μάρτυρας: Η δίκη μου η μητέρα έπιασε τη μητέρα της Αμαλίας και της είπε «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το», αλλά η μητέρα της Αμαλίας της είπε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία σας είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;

Μάρτυρας: Μου ανέφερε «μου αρέσει» αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.

Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι η Αμαλία είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;

Μάρτυρας: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιού, όπως ήμουν εγώ τότε, ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.

Εισαγγελέας: Ήταν όλα υποθέσεις; Όχι γεγονότα;

Μάρτυρας: Στην αρχή όσο ήταν μόνο ο κατηγορούμενος στον όμιλο, ήταν υποθέσεις. Μετά όταν υπήρχε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή…

«Ο μπαμπάς της Αμαλίας ήταν συγκλονισμένος. Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ του κατηγορούμενου και της Αμαλίας σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε «τι έπαθα! Τι μου έκανε!». Δε ρώτησα περισσότερα», ανέφερε από την πλευρά του άλλος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ναυτικό Όμιλο Ωρωπού, εκεί όπου εργάζονταν ο 39χρονος κατηγορούμενος και προπονούσε την Αμαλία ως αθλήτριά του.

Σύνεδρος: Όταν ακούσατε την καταγγελία μετά από χρόνια πως σας φάνηκε;

Μάρτυρας: Εξεπλάγην, δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό.

Ακόμη, κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο αστυνομικός, τον οποίο είχαν επισκεφθεί οι γονείς της Αμαλίας, όταν εκείνη τους μίλησε για τον προπονητή της. «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’ όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο Ανηλίκων» είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός και προσέθεσε: «Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή; Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» να έρθουν μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας – Ένας τραυματίαςΑστεροειδής τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το «Empire State Building» περνά σήμερα κοντά από τη ΓηΆμπερ Χερντ για Κέιτ Μος: Πολλοί εμφανίστηκαν από το πουθενά για να στηρίξουν τον Τζόνι Ντεπ

Related posts

Άραξος: Οι «Top Gun» πιλότοι του Γαλλικού Ναυτικού έγιναν «Τίγρεις» στην Ελλάδα

timesadmin

Γλυκά Νερά: Γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση από πίτμπουλ στη μέση του δρόμου – «Τα χέρια μου αχρηστεύτηκαν»

timesadmin

Επίτιμος δημότης Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον – Τι είπε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

timesadmin

Καιρός: Πού έδειξε μείον 10 βαθμούς το θερμόμετρο, ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα με άνοδο της θερμοκρασίας

timesadmin

Σε αναζωπύρωση ο κορωνοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

timesadmin

Rafale: «Πραγματικά πολύ καλοί οι Έλληνες πιλότοι», λέει ο Γάλλος «δάσκαλος» των μαχητικών

timesadmin