Δένδιας:-Το-έμψυχο-δυναμικό-μας,-κύριος-πολλαπλασιαστής-ισχύος-της-Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Το έμψυχο δυναμικό μας, κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος της Ελλάδας

«Οι αμυντικές μας δυνατότητες βασίζονται πρώτιστα στο έμψυχο δυναμικό μας. Αυτό αποτελεί τον κύριο πολλαπλασιαστή της ισχύος μας».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ο κ. Δένδιας εγκαινίασε τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις τής αίθουσας διασκεδάσεως, των εστιατορίων και των μαγειρείων.

Στην τελετή εγκαινίων, παρευρέθηκαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο διοικητής ΔΕΠ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο επιτελάρχης ΓΕΣ αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος και μέλη του διδακτικού προσωπικού. Η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων αποτελεί δωρεά του Πάνου Κυριακόπουλου, γιου του πρώην διοικητή της Σχολής Ευελπίδων Όθωνα Κυριακόπουλου.

«Κύρια επιδίωξη και συνταγματική υποχρέωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι η εξασφάλιση σύγχρονης και πιλοτικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές της Σχολής» ανέφερε ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Αλλά, βέβαια, αυτονόητα, και η βελτίωση των υποδομών στις οποίες διαβιούν. Σήμερα, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της συνολικής δυνατότητας διαβίωσης και εκπαίδευσης των Ευελπίδων».

«Η δωρεά του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, γιου Ιερολοχίτη, του στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου, πρώην διοικητή της Σχολής, αποτελεί απόδειξη του διαχρονικού πνεύματος πατριωτισμού, της αναγνώρισης του απαραίτητου ζωτικού ρόλου που διαδραματίζει το εκπαιδευτικό αυτό Ίδρυμα στη διαμόρφωση του μέλλοντος των Ένοπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας» σημείωσε ο ο κ. Δένδιας.

Επισήμανε ότι «η αίθουσα ψυχαγωγίας, στην οποία βρισκόμαστε και τα εστιατόρια της Σχολής, δεν είναι απλώς σύνολο συναρμοσμένων δομικών υλικών. Είναι κάτι ευρύτερο από αυτό. Είναι η απόδειξη της δέσμευσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των μελλοντικών ηγετών μας».

«Σήμερα, η σκέψη μας οφείλει, συγχρόνως, να βρίσκεται στους κατοίκους του Βόλου και της υπόλοιπης Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.’ Ομως αυτό δεν μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη σημασία της σημερινής τελετής, η οποία υποδηλώνει το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία και οι εξ αυτής δυνάμεις, αντιλαμβάνονται πλήρως τον κεντρικό ρόλο των Ένοπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας για τη λειτουργία της κοινωνίας και την επιβίωση του έθνους και του λαού» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτόπτης μάρτυρας για την πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Είχε χαμηλώσει πολύ… ξαφνικά άκουσα μία έκρηξη»

Μητσοτάκης: Οι σκέψεις μας είναι στον Βόλο και την Εύβοια – Θα είμαστε δίπλα τους

Για «θεσμικό πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ μιλά σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης

Related posts

Αυγενάκης: Γιατί ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία αποτυχίας

timesadmin

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Mιλούσε προεκλογικά για μείωση φόρων και τώρα επιβάλει χαράτσια

timesadmin

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 38,5% η ΝΔ, για πρώτη φορά δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 16% στην εκτίμηση ψήφου

timesadmin

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι κυβερνητικές «πινελιές» για τα τεκμήρια – Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της ρύθμισης

timesadmin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με τον Δημήτρη Κουτσούλη κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Γιώργος Κυρίτσης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

timesadmin