Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Ινδό ΥΠΕΞ – Τα είπαν για Ουκρανία, Αν. Μεσόγειο και Κυπριακό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Ινδό ΥΠΕΞ – Τα είπαν για Ουκρανία, Αν. Μεσόγειο και Κυπριακό

Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Ινδό ΥΠΕΞ – Τα είπαν για Ουκρανία, Αν. Μεσόγειο και Κυπριακό

Ήταν η 5η συνάντηση των δυο ΥΠΕΞ σε διάστημα 15 μηνών – Ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι η Ινδία έχει επίσης υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας

Εγκάρδια συνάντηση είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με στόχο οι διμερείς σχέσεις να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την επέκταση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. Ενδεικτικό πως η συνάντηση αυτή ήταν η 5η σε διάστημα ενός χρόνου και τριών μηνών.

#UNGA l Σε εγκάρδια συνάντηση, ανταλλάξαμε με τον YΠΕΞ Ινδίας S.Jaishankar απόψεις για την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το Κυπριακό, και συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για την επέκταση της διμερούς και πολυμερούς 🇬🇷-🇮🇳 συνεργασίας. pic.twitter.com/EW5wPsuhO0

— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 23, 2022

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας και ο Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ αντάλλαξαν απόψεις για την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το Κυπριακό, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία συνάντησή τους είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στην Καμπότζη, στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations), σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Νέο Δελχί, τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι η Ινδία έχει επίσης υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, μια σχέση που προσβλέπουμε να μετατραπεί σε στρατηγική σχέση, βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, δηλαδή στην UNCLOS, και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσημη επίσκεψη του Ινδού ομολόγου του στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

25χρονος ομολόγησε τη δολοφονία του 52χρονου στη Καβάλα

Πόρτα-πόρτα και με απειλές ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία

-Related posts

Ένας… κοριός με κελεμπία πίσω από την παρακολούθηση Πιτσιόρλα – Κατέθεσε μήνυση ο πρώην υπουργός

timesadmin

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι άνθρωποι του νέου προέδρου στη Βουλή

timesadmin

Οικονόμου: Επιτακτική ανάγκη η ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση

timesadmin

Οικονόμου: Έξι μήνες νωρίτερα παραδόθηκε το έργο αναβάθμισης τμήμα του άξονα Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου

timesadmin

Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕ για γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία

timesadmin