Δένδιας από Λευκωσία: Για την Ελλάδα των Belh@rra, των Rafale και των Viper, η Κύπρος δεν κείται μακράν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας από Λευκωσία: Για την Ελλάδα των Belh@rra, των Rafale και των Viper, η Κύπρος δεν κείται μακράν

«Θέλω να πω από εδώ, από τη Λευκωσία, ότι για την Ελλάδα των Belh@rra, των Rafale και των Viper η Κύπρος δεν κείται μακράν», ήταν το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την Κυπριακή Ανεξαρτησία στη Λευκωσία.

Η φράση «η Κύπρος κείται μακράν» αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν τον Αύγουστο του 1974 κατά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, η Ελλάδα είχε δηλώσει αδυναμία αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο Ν. Δένδιας σημειώνοντας ότι η Ελληνική Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των Κυπρίων, σημείωσε ότι η πραγματική ανεξαρτησία είναι μια συνεχής δέσμευση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των προσδοκιών του έθνους, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού των συνόρων και των συνθηκών του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

«Μοιραζόμαστε τη δέσμευση για την προσπάθεια επανένωσης της Μεγαλονήσου»

Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος και η Ελλάδα μοιράζονται αυτή τη δέσμευση. «Μοιράζονται τη δέσμευση για την προσπάθεια της επανένωσης της Μεγαλονήσου. Μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα λαμπρό, πιο ειρηνικό, πιο σταθερό μέλλον σε ολόκληρη την περιοχή». Τόνισε ότι σε αυτή τη δέσμευση είμαστε συνοδοιπόροι και με όλες τις χώρες της περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς.

«Υπό μία όμως κορυφαία και βασική προϋπόθεση: ότι όλες οι χώρες που συμπορεύονται μαζί μας είναι διατεθειμένες να συνυπογράψουν τις αρχές τις οποίες ανέφερα παραπάνω, ιδιαίτερα μάλιστα τον σεβασμό των συνόρων, των συνθηκών, του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος συνοδευόταν από την Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο δήλωσε περήφανος από όσα είδε στην παρέλαση και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συντελεστές της.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvx16dutg09l)

Ειδήσεις σήμερα:

Αρματοφόρο που συμμετείχε στον «Παρμενίωνα» παρέσυρε και σκότωσε 70χρονη στον Ωρωπό

Στο Spetses Mini Marathon έτρεξαν Κασσελάκης και Τάιλερ – Δείτε βίντεο

Καρέ – καρέ η βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα – Οι τρομοκράτες έριξαν με αντιαρματικό όπλο

Μανώλης Καλατζής – Λευκωσία

Related posts

Κουτσούμπας: Αντιμετωπίζετε τις καταστροφές σαν ευκαιρία για μεγαλύτερες μπίζνες πάνω στον πόνο των ανθρώπων

timesadmin

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας όταν καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και κυριαρχικά δικαιώματα χωρών της ΕΕ

timesadmin

Παρεμβάσεις για το μεταναστευτικό στο τραπέζι της κυβέρνησης -Συζήτηση σε ΚΥΣΕΑ και υπουργικό

timesadmin

Βολές Καρανίκα στον «Κομαντάντε Δρίτσα»: «Άχρηστη και ανίκανη» η αριστερά που αρνείται το μέλλον

timesadmin

Γεωργιάδης: Εφικτός στόχος η αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

timesadmin

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 15%

timesadmin