ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αύξηση των τουριστών μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε την Υπουργό για τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. που στοχεύουν στην αύξηση του τουρισμού αλλά και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναβίωση του θεσμού “ΗΧΟΣ & ΦΩΣ”. Πρόκειται για ένα ιστορικό- οπτικοακουστικό θέαμα που είχε ταυτιστεί με την Αθήνα και κυρίως με την περιοχή του Θησείου και στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να αναβιώσει με νέα φιλοσοφία στην περιοχή της Πλάκας – Μοναστηρακίου, μέσα στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και ήδη υπάρχει σχετική προεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του “Agora Athens”, μίας ακόμα πρωτοβουλίας του Ε.Ε.Α η οποία επίσης συζητήθηκε στη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού. Η κυρία Κεφαλογιάννη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του πρότζεκτ που αναμένεται να τονώσει την επιχειρηματική κίνηση στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας μέσω και της αύξησης του αριθμού των ξένων επισκεπτών. Προς αυτή την κατεύθυνση τονίσθηκε από την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. η ανάγκη διευκόλυνσης της μετάβασης τουριστών από το Μουσείο της Ακρόπολης στην περιοχή Πλάκα- Μοναστηράκι αλλά και η μεταφορά τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της Αθήνας και συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και του Υπουργείου για την εξεύρεση των καταλληλότερων  λύσεων.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α., κκ Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, τέθηκε επίσης το θέμα ανάδειξης ιστορικών μνημείων ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών καθώς και δράσεων που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Βασικός στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να καταστεί η Αθήνα τουριστικός προορισμός για ακόμα περισσότερους επισκέπτες και η αυξημένη τουριστική κίνηση να αξιοποιηθεί προς όφελος και των επιχειρήσεων.

Related posts

Ξαναφουντώνει ο πληθωρισμός

timesadmin

ΡΑΑΕΥ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου

timesadmin

10 Χρόνια Wise Greece – 10 Χρόνια κοινωνικής προσφοράς

timesadmin

“Crash test” για το νομοσχέδιο ιδιωτικού χρέους στη Βουλή

timesadmin

ΑΑΔΕ: Ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων πέντε επιπλέον ΔΟΥ στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής

timesadmin

Γ. Στουρνάρας: Με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα ο χαιρετισμός στο δείπνο προς τιμήν της Κρ. Λαγκάρντ

timesadmin