Γ.-Στόλτενμπεργκ:-Το-ΝΑΤΟ-ετοιμάζει-νέο-πακέτο-βοήθειας-για-την-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αναμένεται να συμφωνήσουν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που ξεκίνησε σήμερα στην Ουάσιγκτον επί ενός νέου ουσιαστικού πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία, προκειμένου να συνδράμουν το Κίεβο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η βοήθεια θα λειτουργήσει και ως γέφυρα για την ένταξη της Ουκρανίας στη βορειοατλαντική στρατιωτική Συμμαχία.

Ωστόσο, ο Στόλτενμπεγκ, μιλώντας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πει κανείς πότε θα γίνει δεκτή η Ουκρανία ως μέλος της Συμμαχίας.

Τέλος, σημείωσε ότι ενώ το ΝΑΤΟ δεν βλέπει καμία επικείμενη στρατιωτική απειλή εναντίον οποιουδήποτε συμμάχου του, έχει παρατηρήσει ένα μοτίβο αυξημένων ρωσικών εχθρικών πράξεων που εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, από την παραπληροφόρηση ως τη δολιοφθορά.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο προσχέδιο της ανακοίνωσης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι η Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία “στο μη αναστρέψιμο δρόμο της προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ”, σύμφωνα με πηγή της συμμαχίας που μίλησε στο Reuters την Τετάρτη.

Το προσχέδιο, το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη από τα 32 μέλη της Συμμαχίας, συνεχίζει να περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι το ΝΑΤΟ “θα είναι σε θέση να απευθύνει πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη συμμαχία όταν συμφωνήσουν οι σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις”, σύμφωνα με την πηγή.

Related posts

Βασικός προμηθευτής λιθίου για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία καθίσταται η Σερβία

James Rollner

Baidu: Αύξηση κερδών και εσόδων στο τρίμηνο με τη βοήθεια της ΑΙ

timesadmin

Όλ. Σολτς: Οι ειρηνευτικές προτάσεις Πούτιν δεν είναι σοβαρές

wp-needuser

Ρωσία: Νέα απειλές για πυρηνικό όλεθρο από τον Ντμίτρι Μενβέντεφ

timesadmin

Αγνοείται το στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι

James Rollner

Ειδική δύναμη τάξης στα σχολεία ετοιμάζει η Γαλλία

wp-needuser