Γ.-Παράσχης-(ΣΕΤΕ):-Δεν-είναι-δεδομένο-πως-κάθε-χρόνο-θα-πηγαίνουμε-καλύτερα-στον-τουρισμό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Παράσχης (ΣΕΤΕ): Δεν είναι δεδομένο πως κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε καλύτερα στον τουρισμό

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Φέτος η χρονιά αναμένεται να πάει καλύτερα από την περσινή για τον τουρισμό, τόσο σε αφίξεις, όσο και σε έσοδα (σημειώνεται πως το 2023 αποτέλεσε νέο ορόσημο στις εισπράξεις, που έφτασαν τα 20,5 δισ. ευρώ). Φέτος μάλιστα, μαζί με τα έσοδα της κρουαζιέρας, καταγράφεται άνοδος κοντά στο 6%.

Εντούτοις, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Παράσχης στην εκδήλωση Reimagine Tourism in Greece, ο Ιούλιος χτύπησε καμπανάκι για τα έσοδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι δεδομένο πως κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε καλύτερα. Θα να προσέξουμε και να έχουμε ένα προϊόν που να είναι value for money.

Όπως εξήγησε, μειώνεται η μέση διάρκεια παραμονής, έχουμε περισσότερες επισκέψεις, πάει καλύτερα ο οδικός τουρισμός, που όμως φέρνει λιγότερα έσοδα. “Πρέπει να δούμε όλο το πρώτο τρίμηνο για τα έσοδα. Έχουμε όμως ένα καμπανάκι που λέει ότι οι τάσεις αλλάζουν και πως το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι πλέον τόσο δημοφιλές για τους επισκέπτες” τόνισε.

Είπε πως η Ελλάδα παραμένει ένας δημοφιλής και ανταγωνιστικός προορισμός και δεν είναι μόνο οι Κυκλάδες. Για το ζήτημα του υπερτουρισμού ανέφερε πως “Είμαστε 25% πάνω από τα επίπεδα του 2019 και αυτό έχει δημιουργήσει μια πίεση τους προορισμούς. Και η βραχυχρόνια μίσθωση έχει αλματώδη αύξηση”. Τόνισε πως είναι ένα κομμάτι τους τουριστικής πραγματικότητας, αλλά έχουμε καταλήξει στην αιχμή της σεζόν να έχουμε τις ίδιες κλίνες σε καταλύματα Airbnb και σε ξενοδοχειακές κλίνες.

Related posts

ΤτΕ: Μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το α’ εξάμηνο

timesadmin

H δεύτερη ανάγνωση της ανάπτυξης το γ’ τρίμηνο

timesadmin

Επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για την ακρίβεια και τις πρακτικές των πολυεθνικών

wp-needuser

Π. Τσακλόγλου: Στην πλατφόρμα απασχόλησης συνταξιούχων έχουν εγγραφεί ήδη 75.000 άτομα

protothema.gr

Κομισιόν: Στήριξη 43,1 εκατ. ευρώ για τους Έλληνες αγρότες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές

timesadmin

Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα

timesadmin