Γ.-Νάγκελ-(ekt):-Το-“ταξίδι”-της-αύξησης-των-επιτοκίων-μόλις-ξεκίνησε
ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Νάγκελ (EKT): Το “ταξίδι” της αύξησης των επιτοκίων μόλις ξεκίνησε

Το “ταξίδι” της αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μόλις ξεκίνησε, δήλωσε την Παρασκευή το μέλος της ΕΚΤ Γιοαχίμ Νάγκελ, προσθέτοντας ότι το πόσο γρήγορα θα κινηθεί η κεντρική τράπεζα θα καθοριστεί από τα οικονομικά στοιχεία.

“Το πόσο σταδιακά ή γρήγορα θα κινηθούμε θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα”, δήλωσε ο Νάγκελ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με μαθητές. “Είναι ένα ταξίδι”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι εχθές η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον τερματισμό των αγορών ομολόγων με την έναρξη του γ’ τριμήνου, καθώς και ότι στην επόμενη συνεδρίασή της τον Ιούλιο θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της μετά από χρόνια

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τα βασικά του επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα και εκτιμά ότι θα προχωρήσει σε δεύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο.

Το Δ.Σ. της ΕΚΤ άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η αύξηση του Σεπτεμβρίου να είναι μεγαλύτερη, σημειώνοντας ότι το μέγεθος αυτής της αύξησης “θα εξαρτηθεί από τις τελευταίες μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό. Εάν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό επιμείνουν ή επιδεινωθούν, θα ενδείκνυται μια επιπλέον αύξηση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου”.

Related posts

Bild: Τι έχουν οι “αποσκευές” της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στο Κίεβο

timesadmin

Fed: Τέταρτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης – “Σήμα” για ενδεχόμενη επιβράδυνση

timesadmin

Διπλασιάζεται η βρετανική στρατιωτική δύναμη στην Εσθονία

timesadmin

Σλοβακία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων

timesadmin

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις βάλλουν ασταμάτητα εναντίον της πόλης Χάρκοβο, λέει ο δήμαρχος

timesadmin

Αιματηρό επεισόδιο στα βουλγαροτουρκικά σύνορα – Νεκρός ένας Βούλγαρος αστυνομικός

timesadmin