Γ.-Κορφιάτης:-Η-ΤτΕ-σχεδιάζει-πληρωμές-request-to-pay-με-επιλογές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Κορφιάτης: Η ΤτΕ σχεδιάζει πληρωμές Request-to-Pay με επιλογές

Στην οριζόντια συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος με την ΑΑΔΕ και τη ΔΙΑΣ και την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να σχεδιάσει και να παρουσιάσει μια tailor-made λύση, το Request-to- Pay που θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αναφέρθηκε ο Γιώργος Κορφιάτης υποδιευθυντής της ΤτΕ μιλώντας στο 8ο συνέδριο  Payments Conference για τις ψηφιακές πληρωμές, που διοργάνωσε η Boussias events σε συνεργασία με τη ΔΙΑΣ. 

“Ήδη έχει υλοποιηθεί η δυνατότητα άμεσης πληρωμής για το σύνολο των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ με στόχο να μπορούν να εκτελεστούν όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις με ενημέρωση της καρτέλας του πολίτη στην ΑΑΔΕ, ταυτόχρονα με την πληρωμή. Πλέον ολοκληρώνεται η μετάπτωση των βεβαιωμένων οφειλών σε χρήση κωδικού RF, ο οποίος συνδυάζεται με κωδικό QR. Τώρα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει στόχο οι πληρωμές Request-to Pay να προσφέρουν επιλογές άμεσης ή μεταγενέστερης πληρωμής, βεβαιότητα εκτέλεσης μέρους ή συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέγιστη ασφάλεια” ανέφερε ο υποδιευθυντής της ΤτΕ.   

Ο κ. Κορφιάτης μιλώντας στο συνέδριο υποστήριξε ότι το θέμα των άμεσων πληρωμών αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ΤτΕ  και στόχος της είναι η πλήρη υιοθέτηση των άμεσων πληρωμών από την ελληνική αγορά. “Το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να “μεταμορφώσουμε” τις άμεσες πληρωμές από μια υπηρεσία “πολυτελείας” σε μια νέα κανονικότητα” τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

“Πρέπει να συμφωνήσουμε πως οι άμεσες πληρωμές δεν αποτελούν μια απλή κανονιστική υποχρέωση. Από την πλευρά της η TτE σύντομα θα υλοποιήσει τη χρήση κωδικού QR στις συναλλαγές της” ανέφερε ο κ. Κορφιάτης και τόνισε πως “ως κοινότητα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ώστε οι άμεσες πληρωμές να θεμελιωθούν ως νέα κανονικότητα”.

Τέλος, ο υποδιευθυντής της ΤτΕ αναφέρθηκε και στο κόστος των άμεσων πληρωμών τονίζοντας πως οι άμεσες πληρωμές θα πρέπει να αποτελούν μια προσιτή λύση. “Ενώ το κόστος χρήσης του ΤΙPS για τους ΠΥΠ είναι 1 χιλιοστό του ευρώ ανά συναλλαγή, η υπηρεσία σήμερα προσφέρεται στους καταναλωτές ως Premium με σχετικά υψηλή τιμολόγηση” εξήγησε ο ίδιος, “αυτό όμως αλλάζει ο νέος κανονισμός που αφορά στις άμεσες πληρωμές υποχρεώνει τους ΠΥΠ να τις προσφέρουν υπό ελκυστική τιμολόγηση” συμπλήρωσε  ο ίδιος. 
 

Related posts

Il Sole 24 Ore: Διαρκής η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών φέτας προς την Ιταλία

timesadmin

Αναβρασμός με το βουλγαρικό χαράτσι στο φυσικό αέριο – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

timesadmin

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις αλλαγές στην προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε στο 10,8% η ανεργία τον Ιούλιο

timesadmin

Skroutz: Στα 63 ευρώ η τιμή του μέσου καλαθιού το φετινό Πάσχα

wp-needuser

Επτά παρεμβάσεις για την στήριξη των εισοδημάτων μέσα στον Δεκέμβριο – Οι δικαιούχοι και το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

timesadmin