Γυμνοί-στον-ήλιο:-Η-ταινία-–-θρύλος-που-καθιέρωσε-τον-Αλέν-Ντελόν-στα-θερινά-σινεμά
ΣΙΝΕΜΑ

Γυμνοί στον ήλιο: Η ταινία – θρύλος που καθιέρωσε τον Αλέν Ντελόν στα θερινά σινεμά

Ο Αλέν Ντελόν έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 18 Αυγούστου σε ηλικία 88 ετών. Όμως το κινηματογραφικό αποτύπωμά του, οι ήρωες που σφράγισε με την ερμηνεία του, περιφρονεί προκλητικά τους νόμους της φύσης.

Ο Τομ Ρίπλεϊ είναι ο ήρωας που καθιέρωσε τον Αλένη Ντελόν σε ηλικία 25 χρονών. Ένας ήρωας με τον οποίο αναμετρήθηκαν πολλοί σκηνοθέτες και αστέρες του Χόλιγουντ -κάποιοι με επιτυχία- αλλά κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει στα ύψη της πρώτης εμβληματικής ταινίας. «Plein Soleil», «Γυμνοί στον ήλιο» στα ελληνικά, από τον βιρτουόζο σκηνοθέτη Ρενέ Κλεμάν, με πρωτότυπη μουσική του Νίνο Ρότα και ένα πρωταγωνιστικό τρίο απλά ασύγκριτο: Αλέν Ντελόν, Μαρί Λαφορέ και Μορίς Ρονέ, σε ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο το εκτυφλωτικό μπλε της Μεσογείου.

Η υπόθεση:

Ο πάμπλουτος πατέρας του Φίλιπ Γκρίνλιφ, ενός καλομαθημένου playboy, προτείνει στον Τομ Ρίπλεϊ να πάει στην Ιταλία όπου παραθερίζει ο γιος του με την αρραβωνιαστικιά του και να προσπαθήσει να τον φέρει πίσω με αμοιβή 5.000 δολάρια. Ο Τομ Ρίπλεϊ γοητευτικός και ταλαντούχος σε πολλά, αλλά χωρίς την κατάλληλη κοινωνική καταγωγή και οικονομική ισχύ του Φίλιπ, καταστρώνει ένα σχέδιο για να οικειοποιηθεί την ταυτότητα του τελευταίου.

Η ταινία θα προβάλλεταθι από τις 22 Αυγούστου στους θερινούς κινηματογράφους Αθηναία και Βοξ σε αποκατεστημένη ψηφιακή κόπια 4Κ.

Δείτε το trailer:

{https://www.youtube.com/watch?v=tWnvLNTzt-k}

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Related posts

Νέες ταινίες σινεμά με Σον Πεν, Βενσάν Κασέλ και Βίκυ Καγιά

wp-needuser

Ennio

timesadmin

Οι New York Times επιλέγουν τις καλύτερες ταινίες του 2023

timesadmin

Kids Movie Time: “Γάτες στο μουσείο”

timesadmin

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν, ο ηθοποιός θρύλος του γαλλικού σινεμά

James Rollner

Το κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ συμμετέχει στη γιορτή του Σινεμά για δεύτερη χρονιά με 8 ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις

timesadmin