Γρηγορόπουλος:-Η-οικογένειά-του-ζητά-από-τον-Άρειο-Πάγο-να-αναιρεθεί-η-απόφαση-αποφυλάκισης-του-Κορκονέα
ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγορόπουλος: Η οικογένειά του ζητά από τον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η απόφαση αποφυλάκισης του Κορκονέα

Από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος αποχωρεί σήμερα από το εισαγγελικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης, ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ζήτησαν να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία, κατά πλειοψηφία, αποφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος το 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη.

Παράλληλα, οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήτησαν από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου να διενεργηθεί ενδελεχής πειθαρχικός και υπηρεσιακός έλεγχος για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζουν «νομικό πραξικόπημα», ενώ κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις.

Η αίτηση που κατατέθηκε στον κ. Πλιώτα θα χρεωθεί σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω, ενώ η αναφορά που κατατέθηκε στην κυρία Γεωργίου, θα διαβιβαστεί στην πρόεδρο της επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Νικολακέα, ο οποία και αυτή αποχωρεί σήμερα από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε χθες εκ νέου στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατά πλειοψηφία, από το Εφετείο Λαμίας, κάτι που σηματοδότησε την αποφυλάκισή του.

Στη χθεσινή απόφαση του Εφετείου πλειοψήφησαν οι τέσσερις ένορκοι και επικράτησαν της αντίθετης ψήφου των τριών δικαστών, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της χορήγησης του ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ αντίθετος ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο αίτημα που κατέθεσαν, μεταξύ των άλλων αναφέρουν τα εξής:

«Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να αναιρεθεί η σκανδαλώδης και προκλητική, νομικά δε έωλη και άκρως προβληματική εκείνη απόφαση. Και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να ανατρέψουν την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας.

Με την παρούσα ζητούμε να ασκήσετε εκ νέου αναίρεση στην πραξικομματική παράκαμψη της απόφασης της Ολομέλειας, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και με το εύρημα να ανατεθεί σε ενόρκους, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της υπόθεσης και του αποδεικτικού υλικού να επωμιστούν την ανατροπή της αποφάσεως, την οποία εισαγγελέας και τακτικές δικαστές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επισήμως, πλην όμως εξασφάλισαν την συνθήκες και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί.

Μεταξύ των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν ήταν η εντολή μη κλήτευσής μας στο Δικαστήριο ως διαδίκων, ο προσδιορισμός σε συντομότατες δικασίμους εντός του δικαστικού έτους, η εισαγωγή της υπόθεσης μόνο ενώπιον των τακτικών δικαστών, η βίαιη αποτροπή τοποθέτησης της πλευράς μας ως διαδίκων, ενέργειες που έγιναν σε σύμπραξη Εισαγγελέως και τακτικών δικαστών.

Η εξέλιξη της νέας αποφυλάκιση Κορκονέα είχε προβλεφθεί από πλευράς μας και είχαμε καταγγείλει ότι η υπεράσπιση κόμπαζε ότι την έχει εξασφαλίσει.

Εν προκειμένω προκύπτουν συνεπώς σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων…».

Ειδήσεις σήμερα:Power pass: Απλοποιείται η αίτηση, η πλατφόρμα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ – Μητσοτάκης για Τουρκία: Το διάλογος γιοκ το έχουμε ξανακούσει, πρέπει να συναντιόμαστε

Σταμάτης Γονίδης: Ελάχιστη κατανάλωση €800 σε συναυλία του στο Μικροχώρι Δράμας

Related posts

Self tests στα σχολεία: Στα 6.364 τα θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δηλώθηκαν την Πέμπτη

timesadmin

Συμμορία Ρομά «ξάφριζε» πολυκαταστήματα – Πώς δρούσαν, χρησιμοποιούσαν μέχρι και τα παιδιά τους

timesadmin

Κρήτη: Νεκρός εντοπίστηκε ο 65χρονος Γάλλος τουρίστας που είχε εξαφανιστεί στην Κρήτη

timesadmin

Στη Ζαπορίζια το κονβόι των Ελλήνων – Δέχτηκαν πυροβολισμούς τα πρώτα οχήματα

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος με την «αποθήκη» ναρκωτικών που άνοιξε πυρ σε κατάσταση «αμόκ» στην Καλαμαριά

timesadmin

Πώς δρούσε η θηλυκή συμμορία των Ρομά που ξάφριζε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη

timesadmin