Γκιλ-(s&p):-Αρκετά-πιθανή η-αναβάθμιση της-Ελλάδας-τον-Απρίλιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκιλ (S&P): Αρκετά πιθανή η αναβάθμιση της Ελλάδας τον Απρίλιο

Την εκτίμηση ότι είναι “αρκετά λογική η πιθανότητα” αναβάθμισης της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας έως τα τέλη του Απριλίου 2022, εξέφρασε ανώτερος αναλυτής της S&P μιλώντας  στο Reuters.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του στο πρακτορείο ο επικεφαλής αναλυτής Ευρώπης της S&P Φρανκ Γκιλ ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία εξακολουθούν να διαθέτουν “προστατευτικά αποθέματα ασφαλείας” απέναντι στο αυξανόμενο κόστος δανεισμού, καθώς και ότι υφίσταται εύλογη πιθανότητα να αναβαθμιστεί σύντομα η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο κ. Γκιλ ανέφερε ότι η χώρα, που διαθέτει ισχυρή ταμειακή θέση και έχει επιμηκύνει το προφίλ του χρέους της τα τελευταία χρόνια, διαθέτει “σημαντικά αποθέματα ασφαλείας” καθώς αυξάνεται το κόστος του δημόσιου δανεισμού.

Σημειώνεται ότι η S&P αξιολογεί την Ελλάδα με “ΒΒ” και σταθερές προοπτικές από τον Απρίλιο του 2021, δύο κατηγορίες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ωστόσο το θετικό outlook που δίνει ο αμερικανικός οίκος σημαίνει ότι περαιτέρω αναβάθμιση είναι δυνατή εντός του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Φρανκ Γκιλ ανέφερε στο Reuters ότι ο ίδιος θεωρεί “ότι υπάρχει σίγουρα μια αρκετά λογική πιθανότητα αναβάθμισης μέχρι το τέλος Απριλίου του 2022”.

Διαβάστε ακόμα:

Related posts

Εξοικονομώ: Τα λάθη που καθυστερούν την έγκριση των αιτήσεων

timesadmin

Πρεμιέρα της BoE στο QT με ισχυρή ζήτηση στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων 750 εκατ. στερλινών

timesadmin

Σε επενδυτικό κόμβο μετατρέπεται ο Πειραιάς

timesadmin

Β. Κορκίδης: Αντιμέτωπος με την “τέλεια καταιγίδα” ο κλάδος των τροφίμων

timesadmin

Ταμεία: Ολική ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ

timesadmin

Μετ’ εμποδίων οι πλειστηριασμοί και το 2023

timesadmin