Γιώργος-Τσίπρας:-Δεν-υπάρχει-μεγαλύτερο-ψέμα-του-Κασσελάκη-από-ότι-δεν-τον-άφησαν-να-διοικήσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα του Κασσελάκη από ότι δεν τον άφησαν να διοικήσει

Για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ που «δεν είναι καλή εδώ 12 μήνες» μίλησε ο Γιώργος Τσίπρας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα που λέγεται όλη αυτή την περίοδο ότι δεν αφέθηκε να διοικήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα […] Αλλάζω τα πάντα, δεν σημαίνει ότι γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα πάντα», τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας. Για τις κατηγορίες των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη προς την Κεντρική Επιτροπή ότι θα έκανε τα πάντα για να μην είναι ο Κασελάκης υποψήφιος γιατί αν κατέβαινε στη βάση θα κέρδιζε ο λ. Τσίπρας αναφέρει: «Καταρχάς η εκτίμησή μου δεν θα κέρδιζε έτσι κι αλλιώς. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα που λέγεται όλη αυτή την περίοδο ότι δεν αφέθηκε να διοικήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα.

Δηλαδή η πρώτη αμφισβήτηση έγινε στο συνέδριο που ήταν Φεβρουάριος σε όλους τους μήνες από τότε που εξελέγη και αφού έφυγαν, αποχώρησαν οι πρώην σύντροφοι που πήγαν μετά στη Νέα Αριστερά, στηρίχθηκε από τους πάντες, δηλαδή και από αυτούς που τον είχαν στηρίξει προεκλογικά, ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ, και από όσους δεν τον είχαν στηρίξει.

Αλλά όταν γράφεις στα παλιά του τα παπούτσια τα πάντα, όλα τα όργανα, την κοινοβουλευτική ομάδα, το προεδρείο της, την Πολιτική γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή, αυτό γινόταν όλους τους μήνες μέχρι τώρα. Τώρα που έχασε πλέον τη θέση του προέδρου, βγήκε και απέναντι, με αυτόν τον άθλιο – κατά τη γνώμη μου – τρόπο που βγήκε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4ujwpfd4i35)

Σχετικά με τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν τον άφησαν να κάνει τις αλλαγές που ήθελε ο κ. Τσίπρας απαντά «Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα. «Αλλάζω τα πάντα, δεν σημαίνει ότι γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα πάντα. Ποια είναι η πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, πώς λειτουργεί ένα κόμμα, πώς λειτουργούν τα όργανα, πρέπει να σέβεσαι πλειοψηφίες, να παίρνεις συναινέσεις, να συνεννοείσαι, δεν υπήρχαν τίποτα από όλα αυτά».

«Απίστευτός τυχοδιωκτισμός»

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε: «Εγώ καταρχήν ήμουν από αυτούς που στήριξαν τον Κασσελάκη στις εκλογές. Γνώριζα τότε πόσο αριστερός είναι. Η χαμηλή του πολιτικοποίηση, αν συνδυάστηκε με κάτι, είναι ένας απίστευτος τυχοδιωκτισμός και ότι θέλω κάνω, εγώ αποφασίζω, το οποίο τότε ας πούμε ότι δεν το ξέραμε.

Τώρα τα φαινόμενα αυτά με τους κλακαδόρους που φτιάχνουν λίγο κλίμα και εικόνα στην Κεντρική Επιτροπή, δεν ήταν αυτή η εικόνα. Την ίδια εικόνα είχαμε και στο συνέδριο από ανθρώπους που ως επί το πλείστον δεν ήταν καν σύνεδροι, κλακαδόροι δηλαδή οργανωμένοι που έρχονται και κάνουν αυτά.

Χθες φωνάζανε κιόλας «Κάτω η χούντα της Αριστεράς», το λέω ενδεικτικά για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Είναι φαινόμενα που ποτέ δεν τα είχαμε και δείχνει πού πήγαινε το πράγμα με τον Κασσελάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αποτελειώθηκε λόγω φαινομένων αυτογελοιοποίησης»

Αναφορικά με το τι περιμένει να γίνει μετά ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Στο συνέδριο, τίποτα. Θα υπάρξει η διαδικασία επικύρωσης του ποιοι είναι οι υποψήφιοι, θα πάμε στις εκλογές ανάδειξης προέδρου. Νομίζω ότι τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μετά. 

Προσωπικά δεν έχω καμία αυταπάτη, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ περνούσε ήδη κρίση πριν την εκλογή Κασσελάκη πέρσι, ήταν σε μια βαθιά κρίση λόγω της μεγάλης ήττας και αποτελειώθηκε στη συνέχεια λόγω φαινομένων αυτογελοιοποίησης. Είναι βαριά τραυματισμένος, για το οποίο υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στον κ. Κασσελάκη, αλλά σε όλο το κόμμα».

Related posts

Κικίλιας: 45 πυρκαγιές ξέσπασαν μετά το μεσημέρι, οι περισσότερες από κεραυνούς

James Rollner

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος κλείνουν το «ιερό μέτωπο»: Η επίσκεψη στο Δήλεσι και το πρώτο τετ-α-τετ μετά τον γάμο ομοφύλων

timesadmin

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα δήλωση μετά τη διαγραφή από τον Χαρδαλιά – «Επιχειρείται δολοφονία της προσωπικότητάς μου»

protothema.gr

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Ο πρωθυπουργός να καλέσει τους αγρότες στο Μαξίμου για μια σοβαρή συζήτηση

timesadmin

Bloomberg: Επιστολή Μητσοτάκη, Τουσκ στη Φον ντερ Λάιεν για δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής αντιαεροπορικής ασπίδας

timesadmin

Κωνσταντόπουλος: Ευθύνες και στην προηγούμενη ηγεσία για τον διασυρμό του ΣΥΡΙΖΑ

protothema.gr