Γιατί-η-toyota-μειώνει-τόσο-πολύ-την-παραγωγή-της
AYTOKINHTO

Γιατί η Toyota μειώνει τόσο πολύ την παραγωγή της

Ο ιαπωνικός κολοσσός ρίχνει συνέχεια την παραγωγή αυτοκινήτων τους τελευταίους 5 μήνες, σε ποσοστά που οριακά θυμίζουν απόνερα πανδημίας. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί.

Top Gear TEAM

Toyota RAV4 PHEV

Η παγκόσμια παραγωγή της Toyota έπεσε τον Ιούνιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς φαίνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία να πλήττεται από ένα πρόβλημα πιστοποίησης στην εγχώρια αγορά της και έναν σκληρό πόλεμο τιμών στην Κίνα.

Η παραγωγή παγκοσμίως μειώθηκε κατά 13% σε 795.862 οχήματα, η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2022, ανακοίνωσε η Toyota.

Στην εγχώρια αγορά της, η παραγωγή έπεσε κατά 19% αφού το υπουργείο Μεταφορών διαπίστωσε παρατυπίες στις αιτήσεις της Toyota και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών για την πιστοποίηση ορισμένων μοντέλων.

Στην Κίνα, όπου οι εγχώριοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η BYD, έχουν κερδίσει γρήγορα μερίδιο αγοράς και έχουν μειώσει επιθετικά τις τιμές, η παραγωγή μειώθηκε κατά 22%, σηματοδοτώντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα όπου η παραγωγή της Toyota έχει μειωθεί κατά 20% ή περισσότερο.

Η παραγωγή στη Βόρεια Αμερική μειώθηκε κατά 6,2%, ενώ στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 6,6% λόγω των λιγότερων ημερών παραγωγής σε σχέση με πέρυσι.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota υποχώρησαν κατά 5,1% κατά τη διάρκεια του μήνα, επηρεασμένες από τις μειώσεις στην Ιαπωνία και την Κίνα.

Σε άλλο άρθρο θα δούμε τι ανακοίνωσε η Toyota σχετικά με τις πωλήσεις εξαμήνου. 

Related posts

Οι πιο σωστές συμβουλές φόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου

protothema.gr

Video: Το Range Rover SVR “πέθανε”. Ζήτω το Range Rover SV

timesadmin

Αυτό είναι το νέο Peugeot 9X8 hypercar και πλέον έχει πίσω πτέρυγα (εικόνες, video)

James Rollner

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα-ποια κατηγορία ξεχωρίζει

wp-needuser

H BYD παρουσίασε τον αντίπαλο των Porsche Taycan και Panamera-κοστίζει τα μισά

James Rollner

Πόσα θα έδινες για την τρακαρισμένη Lamborghini Countach του “Λύκου της Wall Street”;

timesadmin