Γεωργιάδης:-Δεν-θα-επιβληθούν-μέτρα-περιορισμού-των-εμβολιασμένων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν θα επιβληθούν μέτρα περιορισμού των εμβολιασμένων

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στην αγορά, ούτε να επιβάλει κάποιο μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων πολιτών, υπογράμμισε σήμερα ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε τα τρία νομοσχέδια για τις επενδύσεις (στρατηγικές επενδύσεις, αναπτυξιακός) και τη Δίκαιη Μετάβαση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως “δεν υπάρχει το ηθικό δικαίωμα” να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες. «Οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να νοσήσουν, όχι να πεθάνουν, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες», σημείωσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι “σε καμία περίπτωση δεν συζητούνται νέα μέτρα τύπου της ‘προηγούμενης εποχής. Εξαντλήσαμε το ΕΣΠΑ και έπειτα η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι σε διάθεση να αρχίσει να δίνει και πάλι χρήματα. Σε εποχή πληθωρισμού η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η κυβέρνηση δαπάνησε ένα απ’ τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπης. Πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια”, τόνισε.

«Στόχος όλων των μέτρων», είπε ο υπουργός «είναι να έχουμε εορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου».

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού». Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να υπάρξει πρόσθετη παρέμβαση. Για τη μετακύλιση του κόστους στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες να βρουν τρόπους να είναι ανταγωνιστικές.

Ειδήσεις σήμερα:Πλεύρης: Δεν θα υπάρξει lockdown με το 73% των ενηλίκων εμβολιασμένοΚορωνοϊός: Ξεκινάει η θεραπεία με τα μονοκλωνικά, σε ποια νοσοκομεία έχουν φτάσει

«Κανείς δεν μ’ αγαπάει»: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο με τον σπαραγμό εξάχρονου που πέθανε μετά από βασανιστήρια των γονιών του

Related posts

Δεν κλείνουν τα σχολεία, καμία σκέψη για lockdown, διαμηνύει η κυβέρνηση

timesadmin

Αναστασιάδης: Θα προχωρήσουμε στους ενεργειακούς σχεδιασμούς παρά τις προκλήσεις της Τουρκίας

timesadmin

Κίνημα Αλλαγής: Iκανοποιημένοι από τις δημοσκοπήσεις και οι 3 κύριοι διεκδικητές της ηγεσίας – Πού εστιάζουν

timesadmin

Καραμανλής: Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε τις 13 νέες στάσεις του Τραμ στον Πειραιά

timesadmin

Τσίπρας για τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά γυναικών: Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα

timesadmin

Τρόμαξαν τον Ερντογάν Rafale και Belharra: «Εξέφρασα στον Μακρόν την ανησυχία μας για την πώληση όπλων στην Ελλάδα»

timesadmin