Γεωργαντάς:-Ανοιχτό-ενδεχόμενο-περαιτέρω-στήριξης-των-αγροτών
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργαντάς: Ανοιχτό ενδεχόμενο περαιτέρω στήριξης των αγροτών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα άφησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Η κυβέρνηση προγραμματίζει και προσπαθεί να ενισχύσει και το επόμενο διαστημα με καινούρια μέτρα, αφού δούμε και την ευρωπαϊκή βοήθεια, η οποία αυτή τη στιγμή είναι μόνο στα 26 εκατ. ευρώ  και θα δουμε τι παραπάνω μπορεί να δοθεί  συνολικά πάλι στον πρωτόγεννη τομέα» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργαντάς, αφού αναγώρισε το πρόβλημα των ανατιμήσεων και της αύξησης του κόστους παραγωγής, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενισχύσεις της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα.

«Έχουν ήδη ανακοινωθεί μετρά πάνω από 200 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, είτε με την επιδότηση του πετρελαίου που ήδη έχει μειωθεί κατά 0,15 ευρώ στην αντλία, είτε μέσω της επιστροφής στου αγρότες τον Οκτώβριο με βάση τις δηλώσεις καλλιεργειών που θα γίνουν, είτε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία καλύπτεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την πολιτεία» είπε ενώ προανήγγειλε τροπολογία η οποία, όπως είπε, προβλέπει «τις επόμενες μέρες να δοθούν περίπου 50 εκατ ευρώ για αγορά ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στην επάρκεια προϊόντων στη χώρα μας σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα έλλειψης επάρκειας» ενώ αναφέρθηκε και σε βραχυπρόθεσμες στοχεύσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ηλιέλαιο.

«Κάνουμε και μερικά πράγματα, τα οποία είναι βραχυπρόθεσμα μεν, αλλά βοηθούν τον αγροτικό τομέα, όπως πχ στην Ορεστιάδα συζητήθηκε το θέμα κατανομής του ηλίανθου για βιοκαύσιμο και για ηλιέλαιο» είπε και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνεργασία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα του ηλιελαίου.  

«Μπορεί να έχουμε μεγάλες ποσότητες ηλιελάιο και απο τη χώρα, δεν ξέρω αν μπορούμε να έχουμε επάρκεια πλήρη αλλά μπορούμε να έχουμε μεγάλες ποσότητες έτσι ώστε να μην είμαστε εξαρτημένοι και στο ηλιέλαιο. Αυτό μπορεί να γίνει», κατέληξε ο υπουργός.

Related posts

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από «υποθαλάσσιο μουσείο» έξι ναυαγίων στην Κάρπαθο

timesadmin

Βόλος: Απείλησε τη γυναίκα του ότι θα την πατήσει με το αυτοκίνητο και θα τη στείλει στον τάφο και καταδικάστηκε

timesadmin

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Εικόνες ντοκουμέντα – Έτσι τσιμέντωσε ο Ρουμάνος την Μόνικα

timesadmin

Φωτιά στη Βούλα – Εθελοντής πυροσβέστης περιγράφει πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά: «Ακούσαμε ένα μπαμ από τον υποσταθμό»

timesadmin

Κορωνοϊός: Προαιρετικό εμβολιασμό κατά της Covid για τους 30-59 πρότεινε η Επιτροπή – Ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60

timesadmin

Οι τιμές της αμόλυβδης ανά περιοχή

timesadmin