Γεωργία-Παράσχου:-Δεν-είναι-εφικτό-να-λύσει-ο-εθελοντισμός-όλα-τα-προβλήματα-και-ούτε-να-αντικαταστήσει-το-κράτος
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργία Παράσχου: Δεν είναι εφικτό να λύσει ο εθελοντισμός όλα τα προβλήματα και ούτε να αντικαταστήσει το κράτος

Στην έκτη του έκδοση του, το Reworks Agora είχε την τιμή να φιλοξενήσει 17 διακεκριμένες προσωπικότητες αφού συνεργάστηκε με τo Διεθνές Ευρωπαϊκό πρότζεκτ Sphera το οποίο επέλεξε το reworks agora ανάμεσα στα 6 φεστιβαλικά φόρουμ στην Ευρώπη τα οποία προκρίνει για το 2022, την ActionAid, και την σχολή μουσικής παραγωγής ΤΗΕΜΑ.

Στο 5ο πάνελ για το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, τις εσφαλμένες αναπαραστάσεις για τις εθελοντικές οργανώσεις και το κύμα αλληλεγγύης που απλώνεται σε όλη την Ευρώπη μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, μίλησαν η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου, η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου και η δημοσιογράφος της Popaganda Αναστασία Βαϊτσοπούλου.

Η Γεωργία Παράσχου μεταξύ άλλων επισήμανε πως: Ένα από τα ζητήματα της γενιάς μας είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλές και διαφορετικές κρίσεις , οι οποίες διαμορφώνουν την μικρογραφία της κοινωνικής πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που βάλλεται τα τελευταία 15 χρόνια από πολύπλευρες κρίσεις που δημιούργησαν ανεργία, αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανισότητας των φύλων και δημιούργησαν ένα κύμα προσφυγικής κρίσης χωρίς προηγούμενο.

Τέθηκε το ερώτημα πόσο βοηθάει ο εθελοντισμός και πόσο αναγκαίο είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με δομές που θα υποστηρίζει όλους τους πολίτες, ακόμη και τις πιο ευάλωτες ομάδες αυτών.

Η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου συνέχισε τονίζοντας πως «Δεν είναι εφικτό να λύσει ο εθελοντισμός όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και ούτε να αντικαταστήσει το κράτος. Μπορεί όμως να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας κανένας δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος του, κανένας δεν πρέπει να ντρέπεται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Άλλωστε ο αθελοντισμός οφείλει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Πολιτείας και να συνυπάρχει με το κράτος για την σωστή και καίρια αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης».

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων με την Ελένη Παπαδημητρίο και την Αναστασία Βαϊτσοπούλου, για την ενεργοποίηση της οδηγίας για το καθεστώς διεθνούς προστασίας για πρώτη φορά μετά το 2001, το οποίο απλοποιεί πολλές διαδικασίες, εξασφαλίζοντας σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και άνοιγμα λογαριασμού για πρόσβαση στην εργασία.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση του reworks agora στη Θεσσαλονίκη, έφερε και πάλι κοντά χιλιάδες φίλες και φίλους.

Ειδήσεις σήμερα:Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, βροχές στα κεντρικά και βόρεια – Μίνι καύσωνας από αύριοΤο ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το YouTube «κατέβασε» το κανάλι της Σεμίνας ΔιγενήMasterChef: Ο παίκτης που αποχώρησε και η τελική πεντάδα – Δείτε βίντεο

Related posts

Μάνος Δασκαλάκης στη Νικολούλη: «Γ…ω τον έρωτα, τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;»

timesadmin

ΣτΕ: Συνταγματική η πανεπιστημιακή αστυνομία

timesadmin

Παγώνη: Πιθανό να οφείλονται σε ανεμοβλογιά τα δύο ύποπτα κρούσματα για ευλογιά των πιθήκων

timesadmin

Απόψε η «Συναυλία ειρήνης»: Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος και τα μηνύματα της διοργάνωσης

timesadmin

Περιδέραιο από ορυκτά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

timesadmin

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας

timesadmin