Γερμανός-Υπ.-Υγείας:-“Αφελής-πεποίθηση-ότι-η-Όμικρον-είναι-το-τέλος-της-πανδημίας”
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός Υπ. Υγείας: “Αφελής πεποίθηση ότι η Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας”

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ (Karl Lauterbach, SPD) της Γερμανίας, μιλώντας στη Welt am Sonntag,  δηλώνει πως ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι απαραίτητος, γιατί σύμφωνα όσα προκύπτουν από την Όμικρον θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια πολύ πιο θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Ο ίδιος το βρίσκει τρομακτικό το πώς οι “αρνητές του κορονοϊού” έχουν χάσει κάθε μέτρο και στόχο. Η παραλλαγή Όμικρον έχει αλλάξει την κατάσταση για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνει.

Η τάση στον αριθμό των κρουσμάτων είναι τόσο καταστροφική που τα κράτη έχουν άλλα πράγματα να κάνουν, εκτός από τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Μπορώ να το καταλάβω καλά, δήλωσε, αλλά πιστεύω ότι η συζήτηση θα επανέλθει σε αυτές τις χώρες, σημειώνει ο Γερμανός Υπουργός Υγείας.

Μάλιστα, χάρη στην Όμικρον μειώνεται ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας, σημειώνει ο Λάουτερμπαχ.

Χρειαζόμαστε, όμως, ακόμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τονίζει. Η Όμικρον είναι κατά τα άλλα ένας “βρώμικος εμβολιασμός από την πίσω πόρτα”. Θα στοιχημάτιζε κανείς ότι τελικά όλοι θα μολυνθούν και μετά θα ανοσοποιηθούν. Μια τέτοια μόλυνση, όμως, οδηγεί σε μεγάλα προβλήματα τονίζει ο Γερμανός Υπουργός Υγείας.

Ακόμη και αν η πιθανότητα νοσηλείας στην Όμικρον είναι σημαντικά μικρότερη για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, μεγάλος αριθμός ασθενών παραμένει. Τόσοι πολλοί μη εμβολιασμένοι άνθρωποι θα διέτρεχαν τον κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά ή να υποφέρουν από τις συνέπειες για ολόκληρη τη ζωή τους ή ακόμη και να πεθάνουν. Αυτό θα ήταν τραγωδία, τονίζει στη Welt am Sonntag, o Λάουτερμπαχ.

Επιπλέον, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι επίσης σημαντικός για άλλες παραλλαγές που μπορεί να αναπτυχθούν ακόμη. Μια λοίμωξη από όμικρον δεν σας κάνει απαραίτητα ανοσία στην επόμενη παραλλαγή του ιού. Η πεποίθηση ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας είναι αφελής.

Related posts

Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει έως και 50 πτήσεις την ημέρα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου

timesadmin

Το Λονδίνο θα ενισχύσει το οπλοστάσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία

timesadmin

Α. Μέρκελ: Ύστατη έκκληση στους Γερμανούς να εμβολιαστούν

timesadmin

Φον Ντερ Λάιεν: Κυρίαρχη η μετάλλαξη Όμικρον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στην ΕΕ

timesadmin

SAP: Αυξήθηκαν τα έσοδα στο δ΄ τρίμηνο

timesadmin

Ρωσία: Το σημείο ελέγχου στην περιοχή του Κουρσκ βομβαρδίστηκε από την Ουκρανία

timesadmin