Γερμανικός-Τύπος:-“Οι-Γκρίζοι-Λύκοι-εποφθαλμιούν-το-Αιγαίο”
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Τύπος: “Οι Γκρίζοι Λύκοι εποφθαλμιούν το Αιγαίο”

Αναλυτικό δημοσίευμα για τη φιλόδοξη διπλωματική ατζέντα του Ερντογάν φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, που αναφέρεται και στις διεκδικήσεις απέναντι στην Ελλάδα:

“Κάθε τόσο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη διεισδύουν στον ελληνικό εναέριο χώρο. Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά τους Έλληνες με άσκηση βίας, εάν η Αθήνα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, απέναντι από τις τουρκικές ακτές.Η Άγκυρα επικαλείται διεθνείς συνθήκες του προηγούμενου αιώνα. Μέσω Twitter ο Ερντογάν προειδοποίησε τους Έλληνες να μην κάνουν όνειρα, που μπορεί αργότερα να μετανιώσουν. Αυτά βρίσκουν απήχηση στους ψηφοφόρους. Ο πρόεδρος ανταποκρίνεται στη νοσταλγία πολλών Τούρκων για την αναβίωση οθωμανικών μεγαλείων”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στις εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας που προβάλλει το εθνικιστικό κόμμα MHP, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, αναφέρεται δημοσίευμα της Rheinische Post με τίτλο “Οι Γκρίζοι Λύκοι εποφθαλμιούν το Αιγαίο”. Μεταξύ άλλων σημειώνεται:

“Εδώ και μήνες η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε 22 νησιά του Αιγαίου. Το νέο στοιχείο είναι ότι ακόμη και η Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, θεωρείται τουρκικό. Ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων δείχνει ‘που έχουν χαραχθεί τα σύνορα για την τουρκική εθνική συνείδηση’, δήλωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων, Γιλντιρίμ. Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου εκθειάζει τα όνειρα για μία Μεγάλη Τουρκία”.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Ερντογάν να λάβει θέση για τις διεκδικήσεις του Μπαχτσελί, αλλά “μέχρι στιγμής ο Ερντογάν σιωπά. Δεν αναμένεται να τηρήσει αποστάσεις από τον Μπαχτσελί, με τον οποίο συγκυβερνά από το 2018. Χωρίς το MHP ο Ερντογάν δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Χρειάζεται επειγόντως τις ψήφους των Τούρκων εθνικιστών για τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που διεξάγονται την άνοιξη. Παρατηρητές εκτιμούν κατά συνέπεια ότι στους επόμενους μήνες ο Ερντογάν θα συνεχίζει να υποδαυλίζει τις αντιπαραθέσεις με την Ελλάδα”.   

Related posts

Welt: Οι τακτικές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι ένα μυστήριο για τις μυστικές υπηρεσίες

timesadmin

Γερμανία-Ζάαρλαντ: Το SPD πρώτο κόμμα μετά από 16 χρόνια;

timesadmin

Η Νάνσι Πελόζι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ταϊβάν, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας

timesadmin

Η ΕΕ σκληραίνει τις κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών – Ανοίγει τον δρόμο για δήμευση περιουσιακών στοιχείων

timesadmin

Βρετανία: Ξεκινά τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

timesadmin

Σεντένο: Η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει “μικρά βήματα” για την αύξηση των επιτοκίων

timesadmin