Γερμανίδα-ΥΠΕΣ:-“Υψηλός-κίνδυνος”-για-κυβερνοεπιθέσεις-λόγω-του-πολέμου-στην-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανίδα ΥΠΕΣ: “Υψηλός κίνδυνος” για κυβερνοεπιθέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD), μιλώντας στην Handelsblatt, βλέπει πολλές πιθανότητες για την τροποποίηση του βασικού νόμου ώστε να αποκτήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες στην άμυνα στον κυβερνοχώρο. “Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει επίσης ισχυρή υποστήριξη στα ομόσπονδα κρατίδια για να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε.

“Οι σύνθετες, διεθνικές απειλές από κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση”. Με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοάμυνας και τις δυνατότητες των αρχών ασφαλείας που συγκεντρώνονται εκεί, υπάρχει “μεγάλη τεχνογνωσία”.

Σύμφωνα με τον Faeser, υπάρχει σήμερα “υψηλός κίνδυνος” ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. “Υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας, αλλά και τις υποδομές ζωτικής σημασίας”, δήλωσε η ίδια. “Οι χάκερ προφανώς αναζητούν τρωτά σημεία για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό”. Για το λόγο αυτό τα μέτρα προστασίας έχουν “ενισχυθεί σημαντικά”, πρόσθεσε.

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο κατηγορήθηκε από τον υπουργό για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας. “Ορισμένες πλατφόρμες στο διαδίκτυο προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για εκστρατείες παραπληροφόρησης και πολεμικής προπαγάνδας. Το χρησιμοποιεί και η ρωσική πρεσβεία”, δήλωσε ο Faeser στην Handelsblatt.

Related posts

Η Ελβετία δεν θα στείλει όπλα στην Πολωνία

timesadmin

Γερμανία: Ανοιχτή η Πράσινη Υπ. Περιβάλλοντος στην παράταση της ζωής του βαυαρικού πυρηνικού εργοστασίου

timesadmin

ΝΑΤΟ: Η Κίνα ενισχύει τις προσπάθειες να ελέγξει δυτικές υποδομές, στρατηγικές βιομηχανίας

timesadmin

Ο Μπάιντεν χαιρετίζει την δίμηνη εκεχειρία στην Υεμένη, αλλά κρίνει ότι αυτή “δεν είναι αρκετή”

timesadmin

Caterpillar: Αυξημένα κέρδη και έσοδα το δ’ τρίμηνο

timesadmin

Με νέο βίντεο ο Ζελένσκι διαψεύδει τις ρωσικές φήμες: “Είμαστε στο Κίεβο”

timesadmin