Γερμανία:-Χρήση-μέσων-μεταφοράς-μόνο-με-πιστοποιητκό-ή-αρνητικό-τεστ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Χρήση μέσων μεταφοράς μόνο με πιστοποιητκό ή αρνητικό τεστ


Από σήμερα ισχύουν στη Γερμανία αυστηρότεροι κανονισμοί για την χρήση μέσων μεταφοράς, αλλά και την πρόσβαση στους χώρους εργασίας.

Από την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, πρόσβαση στις επιχειρήσεις και στα τρένα θα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ κορονοϊού. Στόχος αυτού του μέτρου είναι ο περιορισμός του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Ο κανονισμός θα ισχύει ως τις 19 Μαρτίου 2022 και μπορεί να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.

Ως και 25.000 πρόστιμο στους παραβάτες

Σε ό,τι αφορά τους τόπους εργασίας, οι απασχολούμενοι είναι υποχρεωμένοι να δείξουν στον εργοδότη το πιστοποιητικό είτε εμβολιασμού είτε ανάρρωσης. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν ούτε το ένα ούτε το άλλο, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού. Οι εργοδότες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα είναι υποχρεωμένοι να το ελέγχουν καθημερινά και να το καταγράφουν. Εκτός αυτού θα πρέπει να αναλάβουν τα έξοδα για δυο τεστ την εβδομάδα στους εργαζόμενους. Ένα επιπλέον τεστ την εβδομάδα πληρώνεται από το κράτος. Αν χρειαστεί και άλλο, θα πρέπει να το πληρώνει ο εργαζόμενος από τη τσέπη του. Ο κανονισμός ισχύει και για άτομα που για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Για αυτούς που δεν εργάζονται επειδή δεν διαθέτουν κανένα από τα τρία πιστοποιητικά, μπορούν να επιβληθούν περικοπές στο μισθό, και στην έσχατη περίπτωση μπορούν ακόμη και να απολυθούν. Ως και 25.000 ευρώ πρόστιμο πληρώνουν τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι που παραβιάζουν αυτό τον κανονισμό.

Έλεγχοι στα τρένα

Σε ό,τι αφορά τα τρένα, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) ανακοίνωσαν ότι από σήμερα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι είτε από τους ελεγκτές των αμαξοστοιχιών είτε από το προσωπικό ασφαλείας της εταιρείας. Επιβάτες που δεν διαθέτουν κανένα από τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, θα πρέπει να κατεβαίνουν στην επόμενη στάση. Η ίδια ρύθμιση εφαρμόζεται και στις γραμμές των υπεραστικών λεωφορείων.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Πηγή: Deutsche Welle

Related posts

ΗΠΑ: Το FBI ερευνά απειλή για ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία που αναρτήθηκε στο TikTok

timesadmin

Εκπρόσωπος Διεθνούς Λεγεώνας: Το ρωσικό πυροβολικό υπερτερεί κατά οκτώ προς ένα του ουκρανικού

timesadmin

Τι αποκαλύπτει η Σύνοδος της G20

timesadmin

Η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας κέρδισε 10 δισ. δολάρια στις 31.12.2021 – Η πιθανή “κομπίνα” με το ΥΠΟΙΚ

timesadmin

Ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs ζητά να περιοριστούν οι αρνητικές δηλώσεις για την οικονομία

timesadmin

Ο Μπολσονάρου δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

timesadmin