Γερμανία:-Υποχρεωτικός-εμβολισμός-νοσηλευτών
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Υποχρεωτικός εμβολισμός νοσηλευτών


Εντός της εβδομάδας η γερμανική βουλή ψηφίζει νόμο που αφορά  το προσωπικό σε νοσοκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα. Αποζημιώσεις για νοσοκομεία.

Η γερμανική βουλή πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αλλαγές στο νόμο περί προστασίας από λοιμώξεις. Το σχέδιο που κατέθεσαν τα τρία κόμματα που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι, προβλέπει μεταξύ άλλων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα, γηροκομεία, νοσοκομεία, ιατρεία, ασθενοφόρα και μαιευτήρια.

Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να παρουσιάσουν στους εργοδότες τους ως τις 15 Μαρτίου πιστοποιητικό είτε πλήρους εμβολιασμού, είτε ανάρρωσης, είτε ότι για συγκεκριμένους λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Από τις 16 Μαρτίου και μετά, θα προσλαμβάνονται μόνο άτομα που διαθέτουν ένα από τα τρία πιστοποιητικά. Προκειμένου να ενισχυθεί η εκστρατεία εμβολιασμού θα επιτρέπεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα να εμβολιάζουν – μετά από σχετική εκπαίδευση – και φαρμακοποιοί, κτηνίατροι και οδοντίατροι.

Οικονομική στήριξη νοσοκομείων

Σε περιοχές, όπου τα κρούσματα κορονοϊού θα αυξάνονται εκθετικά, τα κρατίδια θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς σε δημόσιες συναθροίσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Επίσης θα μπορούν να επιβάλλουν lockdown για καταστήματα εστίασης, μπαρ, ντισκοτέκ, όπως και εκθέσεις. Αλλά δεν θα επιτρέπεται να κλείνουν κολυμβητήρια και γυμναστήρια.

Οι νομοθετικές αλλαγές προβλέπουν επίσης την οικονομική στήριξη των νοσοκομείων. Προκειμένου να διαθέτουν προληπτικά ελεύθερες κλίνες για άτομα που πάσχουν από κορονοϊό, πολλά νοσοκομεία έχουν ακυρώσει τόσο χειρουργικές επεμβάσεις που δεν είναι επείγουσες όσο και προγραμματισμένες εισαγωγές για εξετάσεις. Σε περίπτωση που για αυτούς τους λόγους μειωθεί η πληρότητα ενός νοσοκομείου και προκύψουν οικονομικές απώλειες, τη διαφορά θα την καλύψει το κράτος.

Στόχος είναι, το νομοσχέδιο να ψηφιστεί την Παρασκευή τόσο από τη Βουλή όσο και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, το σώμα εκπροσώπησης των κρατιδίων.

Related posts

Ρωσία: Καταγράφηκαν 30.873 νέα κρούσματα και 1.176 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

timesadmin

Ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν έκρηξη πάνω από την πόλη Νατάνζ λίγα χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό

timesadmin

Σομαλία: Δεκατέσσερις νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι

timesadmin

Κύπρος: Σήμερα στις 18:00 η ομιλία Β. Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή

timesadmin

Πορτογαλία: Κυρίαρχη πλέον η μετάλλαξη Όμικρον – Σταθεροί οι θάνατοι και οι νοσηλείες

timesadmin

Τ. Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία έχει προχωρήσει το τελευταίο πεντάμηνο σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων

timesadmin