Γερμανία:-Ο-επικεφαλής-της-ευρωλίστας-της-afd-Μαξιμίλιαν-Κρα-αποκλείστηκε-από-την-κοινοβουλευτική-ομάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο επικεφαλής της ευρωλίστας της AfD Μαξιμίλιαν Κρα αποκλείστηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Μαξιμίλιαν Κρα, ο οποίος είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τόσο με δηλώσεις του ότι “δεν ήταν όλα τα μέλη των SS εγκληματίες”, όσο και με αποκαλύψεις για σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της AfD υπερψήφισε σήμερα την πρόταση της ηγεσίας του κόμματος και απέβαλε τον επικεφαλής της ευρωλίστας Μαξιμίλιαν Κρα από τις τάξεις της, με την ελπίδα ότι έτσι δεν θα αποκλειστεί τελικά από την ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα “Ταυτότητα και Δημοκρατία”, στην οποία ανήκει και το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία. Ασαφής παραμένει η τύχη του δεύτερου στην λίστα Πετρ Μπρίστον, ο οποίος ερευνάται από την ομοσπονδιακή εισαγγελία ως ύποπτος δωροληψίας από το Κρεμλίνο.

Ο κ. Κρα πίστεψε προφανώς χθες ότι το ευνοϊκό αποτέλεσμα του κόμματός του θα σήμαινε και αποκατάστασή του. “Δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στην Γερμανία, ισχυρότερη δύναμη στα ανατολικά, καλύτερο αποτέλεσμα όλων των εποχών για την AfD. Αλλά είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων: +12% και είμαστε συνολικά η πρώτη δύναμη μεταξύ των κάτω των 24 ετών – εκεί ήθελα να πάμε και είναι μόνο η αρχή”, δήλωσε χθες το βράδυ ο ευρωβουλευτής, ο οποίος έφθασε στα γραφεία του κόμματος συνοδευόμενος από τον τρίτο της ευρωλίστας Ρενέ Άουστ, αντιπρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Θουριγγίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί και επισήμως ως “σίγουρα ακροδεξιά”.

Ο Μαξιμίλιαν Κρα ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην πλατφόρμα TikTok και θεωρείται ότι είχε σημαντική αποδοχή από τους νέους ψηφοφόρους της AfD.

Related posts

Ρωσία: Δύο περιοχές καλλιέργειας σιτηρών θα μειώσουν τη φετινή συγκομιδή λόγω παγετού

protothema.gr

Νεπάλ: Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε το δυτικό Νεπάλ

timesadmin

Η χρηματοδότηση της προσαρμογής των αναπτυσσόμενων χωρών στην κλιματική αλλαγή υποχώρησε κατά 15% το 2021 σε διάστημα έτους

timesadmin

Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας ξεκινά έρευνα για διαρροή απόρρητης συνομιλίας στρατιωτικών στη Ρωσία

protothema.gr

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το υπ. Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε 80 νεκρούς κατά τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

timesadmin

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Γάζας – Αντιδράσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ

timesadmin