Γερμανία:-Οι-πλωτοί-τερματικοί-σταθμοί-lng-θα-κοστίσουν-το-διπλάσιο-από-ότι-υπολογιζόταν-αρχικά
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι πλωτοί τερματικοί σταθμοί LNG θα κοστίσουν το διπλάσιο από ότι υπολογιζόταν αρχικά

Η αγορά και η συντήρηση πλωτών τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που θα βοηθήσουν τη Γερμανία να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό και να διαφοροποιηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, θα κοστίσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ, περισσότερο από ό,τι είχε προγραμματιστεί, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Συνολικά, το κόστος εκτιμάται σε περίπου 6,56 δισ. ευρώ, ανέφερε το υπουργείο, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Der Spiegel. Στον προϋπολογισμό του 2022 έχει διατεθεί ποσό 2,94 δισ. ευρώ για τους τερματικούς σταθμούς.

“Το περαιτέρω κόστος έχει προσδιοριστεί σε εκτεταμένες διαβουλεύσεις με πολυάριθμους ενδιαφερόμενους φορείς και έχουν διευκρινιστεί οι αρχικές προβλέψεις”, ανέφερε το υπουργείο, επικαλούμενο το λειτουργικό κόστος και τις πρόσθετες χερσαίες υποδομές.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι πλωτοί τερματικοί σταθμοί είναι απαραίτητοι για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προκειμένου να αντισταθμίσει τον μηδενισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Γερμανία ολοκλήρωσε αυτόν τον μήνα την κατασκευή του πρώτου πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι Wilhelmshaven της Βόρειας Θάλασσας.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού έχει ήδη εγκρίνει τα πρόσθετα χρήματα που απαιτούνται για τους τερματικούς σταθμούς.

Related posts

Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα προσφέρει πλοία για εξαγωγή σιτηρών από αποκλεισμένα λιμάνια της Ουκρανίας

timesadmin

Gazprom: Η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας θα μειωθεί σήμερα κατά σχεδόν ένα τρίτο

timesadmin

ΕΕ: Οι νέες κυρώσεις θα στερήσουν από τη Μόσχα 7 δισ. ευρώ – Τίθενται οι νομικές βάσεις για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

timesadmin

Ουκρανία: Οι μεγάλες απώλειες προκαλούν υστερία στους Ρώσους στρατιωτικούς

timesadmin

Βραζιλία: Η νίκη του Λούλα στις εκλογές φέρνει ένα νέο “ροζ κύμα” στη Λατινική Αμερική;

timesadmin

Ουκρανία: 300.000 τόνοι σιτηρών στο Μικολάιβ μπορεί να έχουν καταστραφεί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

timesadmin