Γερμανία:-Οι-οικονομικοί-σύμβουλοι-υποβάθμισαν-τις-προβλέψεις-τους-για-το-2024
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι οικονομικοί σύμβουλοι υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για το 2024

Η αναμενόμενη φετινή ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας φαίνεται πως θα καθυστερήσει σύμφωνα με το Γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, με τους συμβούλους να υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, το συμβούλιο αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2% γα το τρέχον οικονομικό έτος, μειώνοντας τη φθινοπωρινή πρόβλεψή του για ανάπτυξη 0,7%.

Η γερμανική οικονομία πάντως θα ανακτήσει κάποια από τη δυναμική της κατά τη διάρκεια του έτους, αφού αναμένεται μείωση του πληθωρισμού και αύξηση των μισθών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν ανάπτυξη 0,9% για το 2025.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% πέρυσι, επίδοση που αποτέλεσε την ασθενέστερη μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης. Βασικά αίτια της επιβράδυνσης της οικονομίας ήταν το υψηλό ενεργειακό κόστος, η έλλειψη παγκόσμιων παραγγελιών και τα υψηλά επιτόκια.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Γερμανία απέφυγε την ύφεση, σημειώνοντας ανάπτυξη 0,2% το πρώτο τρίμηνο, την ώρα που το τελευταίο τρίμηνο του 2023, η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 0,5%.

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το 2024 σε σχέση με τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% φέτος και 1,0% το 2025.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε επίσης την Τετάρτη τις εαρινές της προβλέψεις. Η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί μόνο κατά 0,1% το 2024, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι 0,8%.

Για το 2025, η Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη 1,0% στη Γερμανία.

Related posts

Σαλβίνι: Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να μετατραπεί σε απόλυτη καταστροφή

timesadmin

Γερμανία: Πρόωρες εκλογές λόγω δημοσιονομικής κρίσης;

timesadmin

Επιχείρηση “κατευνασμός Τουρκίας” από τον Μπλίνκεν στην Άγκυρα

timesadmin

Νεκρός πληροφοριοδότης που κατέθετε κατά της Boeing

protothema.gr

Πλήγματα του αμερικανού στρατού σε ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές της Υεμένης

timesadmin

Ουκρανία: Κυβερνοεπίθεση κατά της Kyivstar

timesadmin