Γερμανία:-Οι-ελεγκτές-εναέριας-κυκλοφορίας-διόρθωσαν-τα-προβλήματα-μετά-την-προειδοποίηση-για-πανευρωπαϊκό-“χάος”-στους-αιθέρες
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διόρθωσαν τα προβλήματα μετά την προειδοποίηση για πανευρωπαϊκό “χάος” στους αιθέρες

Οι γερμανοί ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας διόρθωσαν τα τεχνικά προβλήματα που επρόκειτο να διαταράξουν σήμερα την κυκλοφορία στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε η εταιρεία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας DFS.

“Από τις 9 π.μ., θα επαναλάβουμε τις εργασίες με το 100% της αεροπορικής κυκλοφορίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της DFS, οι ελεγκτές της οποίας παρακολουθούν τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις στα 15 διεθνή αεροδρόμια της Γερμανίας.

Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε πως περιμένει καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων προς προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη, ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία.

Δεν έκανε γνωστό πόσες πτήσεις ενδέχεται να επηρεαστούν. Ο πίνακας αναχωρήσεων στον ιστότοπο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης έδειχνε να έχουν ακυρωθεί περίπου 20 πτήσεις από τις 7:30 π.μ. και τις 9 π.μ. τοπική ώρα (08:30 ως 10:00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα η εταιρεία που διαχειρίζεται στη Φρανκφούρτη το γερμανικό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, είχε προειδοποιήσει πως τα προβλήματα θα επηρεάσουν πτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Στον ιστότοπό της, η Fraport έκανε λόγο για “τεχνικές δυσκολίες” στο κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λάνγκεν, κοντά στη Φρανκφούρτη, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Πηγή: Α-

Related posts

Ρωσία: Η υποψηφιότητα της Ουκρανίας στην ΕΕ “απαιτεί την προσοχή μας”

timesadmin

Κρεμλίνο: Εφαρμογή του δόγματος πυρηνικής αποτροπής στα ουκρανικά εδάφη που θα προσαρτηθούν

timesadmin

Η Ουάσινγκτον επανεξετάζει τη σχέση της με τη Σαουδική Αραβία

timesadmin

Ισπανία: Παρέμεινε σε υψηλό 29 ετών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

timesadmin

Δανία: Ενέκρινε το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού

timesadmin

Πούτιν: “Σε αδιέξοδο” οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

timesadmin