Γερμανία:-Μεγαλύτερο-περιορισμό-επαφών-ζήτησε-εκ-νέου-η-Μέρκελ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μεγαλύτερο περιορισμό επαφών ζήτησε εκ νέου η Μέρκελ

Μεγαλύτερο περιορισμό επαφών ζήτησε και πάλι η υπηρεσιακή Καγκελάριος ‘Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την υπερβολική επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

“Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή επειδή εξακολουθούμε να έχουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων”, δήλωσε η κυρία Μέρκελ, η οποία μόλις προχθές είχε ζητήσει από τα κόμματα του επόμενου κυβερνητικού συνασπισμού να εγκρίνουν γενικό λοκντάουν δύο εβδομάδων, κάτι που αρνήθηκαν.

Η Καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι είχε προτείνει στον διάδοχό της, Όλαφ Σολτς, να συνεργαστούν σε αυτή τη μεταβατική φάση, αλλά ο νέος συνασπισμός επέλεξε διαφορετικό δρόμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Σολτς θα ορκιστεί στις 6 Δεκεμβρίου και για τις 9 έχει ήδη προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. “Πρέπει να δούμε αν μπορεί να υπάρξει ημερομηνία πιο νωρίς”, είπε σήμερα η απερχόμενη Καγκελάριος.

Αναφερόμενη στο νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (75.961) και στα 100.000 θύματα της πανδημίας που συμπληρώθηκαν σήμερα, η ‘Ανγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για “πολύ θλιβερή ημέρα”, ειδικά, όπως είπε, καθώς προστίθενται καθημερινά περίπου 300 νεκροί.

- ---

Related posts

Ισπανία: Έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Πάλμα ντε Μαγιόρκα

timesadmin

Η Αρμενία ζητά από τη Ρωσία βοήθεια για την υπεράσπισή της ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν

timesadmin

Bloomberg News: Εξετάζεται συγχώνευση της Monster με την Constellation Brands

timesadmin

Deutsche Post: Νέος διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία από τον Μάιο του 2023

timesadmin

Ο. Τσελίκ: “Επιθετική πολιτική από Ελλάδα – Λάθος που προσκλήθηκε στη Διάσκεψη για τη Λιβύη”

timesadmin

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία για ενισχυμένο ρόλο του ECDC

timesadmin