Γερμανία-Κ.-Λάουτερμπαχ:-Ο-κορονοϊός-θα-μπορούσε-να-μεταλλαχθεί-ξανά-και-να-γίνει-πιο-σοβαρή-απειλή
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία-Κ. Λάουτερμπαχ: Ο κορονοϊός θα μπορούσε να μεταλλαχθεί ξανά και να γίνει πιο σοβαρή απειλή

Η Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποίησε ότι η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού θα οδηγήσει σε θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ακόμη και αν το στέλεχος στέλεχος είναι λιγότερο σοβαρό από τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

“Δεν υπάρχει ακόμη κανένας λόγος για να δώσουμε το σύνθημα της απελευθέρωσης”, δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο ο υπουργός Υγείας. Αν οι αρχές αφήσουν τον ιό ελεύθερο, “ο αριθμός των θυμάτων που θα θρηνήσουμε τότε είναι άγνωστος και σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλος”.

Η Γερμανία βρίσκεται σε “ειδική κατάσταση” λόγω του σχετικά μεγάλου ποσοστού ηλικιωμένων που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρόσθεσε.

Πηγή: Bloomberg

Τα σχόλιά του είναι αντίθετα με τις προτάσεις να αντιμετωπιστεί ο ιός ως μια ενδημική ασθένεια, όπως η γρίπη. Ο Lauterbach, ένας επιδημιολόγος με σπουδές στο Χάρβαρντ, δήλωσε αντίθετα ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί να έχει σοβαρές συνέπειες και θα μπορούσε να μεταλλαχθεί ξανά και να γίνει πιο σοβαρή απειλή

Η Γερμανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα τρίτο διαδοχικό ημερήσιο ρεκόρ νέων μολύνσεων και το επταήμερο ποσοστό εμφάνισης κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα σκαρφάλωσε πάνω από το προηγούμενο ανώτατο όριο που είχε σημειωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Καθώς οι λοιμώξεις εκτοξεύονται στα ύψη, ο αριθμός των ασθενών με Covid που νοσηλεύονται στην εντατική μειώθηκε σε λιγότερους από 3.000 από σχεδόν 5.000 στις αρχές Δεκεμβρίου. Αν και αυτό αποτελεί περισσότερο απόδειξη ότι η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, ο Λάουτερμπαχ απέκλεισε οποιαδήποτε κίνηση για τη χαλάρωση των περιορισμών στις κοινωνικές επαφές, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά περίπου 50% σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν ένα ενημερωμένο εμβόλιο αργότερα φέτος, και είναι πιθανό ότι οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι που νοσούν με την Όμικρον τώρα θα εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις με το στέλεχος τον επόμενο χειμώνα, σύμφωνα με τον Κρίστιαν Ντρόστεν, διευθυντή ιολογίας στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.

“Η μεγάλη εικασία είναι πώς θα είμαστε τον επόμενο χειμώνα”, δήλωσε στην ίδια ενημέρωση Τύπου. “Ο επόμενος χειμώνας είναι το αποφασιστικό βήμα. Πώς θα συνεχιστεί η πανδημία και αν θα έχουμε επιτύχει αρκετή ανοσία”.

Related posts

Πακιστάν: Δύο αστυνομικοί νεκροί και έξι τραυματίες από επιθέσεις στα βόρεια της χώρας, κοντά στο Αφγανιστάν

timesadmin

Ταϊλάνδη: Η αστυνομία διέσωσε 59 πρόσφυγες Ροχίνγκια που είχαν εγκαταλειφθεί σε νησί της χώρας

timesadmin

Έλον Μασκ: Το συνολικό προσωπικό της Tesla θα αυξηθεί παρά τις περικοπές

timesadmin

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τα παιδιά του Δημοτικού

timesadmin

Γαλλία: Σημαντική αύξηση των νέων μολύνσεων

timesadmin

Ιταλία: Δήμαρχοι, επιχειρηματικές ενώσεις και ηγέτες εργατικών συνδικάτων ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία

timesadmin