Γερμανία:-Η-ΥΠΕΞ-Αναλένα-Μπέρμποκ-θα-μεταβεί-την-ερχόμενη-εβδομάδα-σε-Ουκρανία-και-Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα σε Ουκρανία και Ρωσία

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ θα βρεθεί στο Κίεβο τη Δευτέρα και στη συνέχεια στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει διάφορα θέματα περιλαμβανομένης της σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει χθες, Πέμπτη, πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με την Μπέρμποκ την ερχόμενη Τρίτη.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Μπέρμποκ τόνισε την ανάγκη ενός διαλόγου με τη Μόσχα για αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Ωστόσο η Ρωσία χαρακτήρισε “απογοητευτικές” τις συνομιλίες που είχε αυτή την εβδομάδα με δυτικές δυνάμεις.

Το Βερολίνο ελπίζει παρ΄όλ’ αυτά ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι Δυτικοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι συγκέντρωσε τις τελευταίες εβδομάδες περίπου 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία για να προετοιμάσουν μια επίθεση εναντίον της χώρας, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Η Μόσχα διεκδικεί από την πλευρά της εγγυήσεις από τη Δύση ότι θα σταματήσει η διεύρυνση της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, κυρίως στην Ουκρανία.

Οι εντάσεις αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον αγωγό αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία και στον οποίο εναντιώνεται η Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ, αλλά και οι οικολόγοι υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, εκτιμούν πως σε περίπτωση εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο αγωγός, που δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, θα πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο κυρώσεων.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες εκτιμούν από την πλευρά τους πως ο αγωγός, ένα “ιδιωτικό” σχέδιο , πρέπει να μείνει εκτός του ουκρανικού φακέλου.

Πηγή: Α-

Related posts

Επίσκεψη- έκπληξη της Τζιλ Μπάιντεν στην Ουκρανία

timesadmin

ΗΠΑ: Στη Ζαπορίζια απετράπη οριακά μια πυρηνική καταστροφή

timesadmin

Βρετανία: Ο διεκδικητής της πρωθυπουργίας Σούνακ αναγορεύσει την Κίνα στη μεγαλύτερη “μακροπρόθεσμη” απειλή

timesadmin

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται – Μάχες στο Χάρκοβο

timesadmin

Γαλλία: Χίλιες πτήσεις θα ακυρωθούν αύριο λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

timesadmin

“Βροχή” παραιτήσεων στη βρετανική κυβέρνηση

timesadmin