Γερμανία:-Η-κυβέρνηση-θα-προσπαθήσει-να-βοηθήσει-την-Ουκρανία-στην-εξαγωγή-των-σιτηρών-της
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ουκρανία στην εξαγωγή των σιτηρών της

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία στην εξαγωγή των σιτηρών της που έχουν μπλοκαριστεί στα λιμάνια της χώρας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έζντεμιρ και έκανε λόγο για “στοχευμένες επιθέσεις” των ρωσικών δυνάμεων σε σιλό σιτηρών, αποθήκες λιπασμάτων, καλλιέργειες και υποδομές.

“Πίσω από όπλα αυτά φαίνεται η προσπάθεια του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εξολοθρεύσει την Ουκρανία και ως μελλοντικό ανταγωνιστή”, δήλωσε ο κ. Έζντεμιρ στο Δίκτυο RND και σημείωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να ασκήσει όλο και περισσότερη πίεση, εκμεταλλευόμενη και την αυξανόμενη πείνα στον κόσμο. Επιπλέον, τόνισε, οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς και αυτό εξυπηρετεί τα ρωσικά συμφέροντα.

Ο γερμανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η Γερμανία θα επιδιώξει τη δέσμευση των συναδέλφων του από τις χώρες της G7 ότι η πρόσβαση της Ουκρανίας στις διεθνείς αγορές τροφίμων θα είναι εγγυημένη. Η σχετική συζήτηση θα γίνει στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Γεωργίας της G7, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό γερμανική προεδρία στις 13 και 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, περίπου 4,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών παραμένουν σε ουκρανικά λιμάνια και πλοία. Πριν από τον πόλεμο η Ουκρανία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο και σημαντικός παραγωγός καλαμποκιού.

Πηγή: ---

Related posts

Κένυα: Αστυνομικός άνοιξε πυρ και σκότωσε έξι ανθρώπους

timesadmin

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 9 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε τρία μικρά λεωφορεία

timesadmin

Μετάλλαξη Όμικρον: Ερωτηματικά για το πως θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία

timesadmin

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα, μην τα αφήνετε σε αποθήκες

timesadmin

Ο Βλ. Πούτιν θέλει να υπερασπιστεί μαζί με τον πάπα τα “συμφέροντα των χριστιανών”

timesadmin

Συρία: Τουλάχιστον 241 νεκροί από νάρκες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και υπολειμματικό πολεμικό υλικό το 2021

timesadmin