Γερμανία:-Επίσκεψη-στην-Ταϊβάν-προγραμματίζει-η-Επιτροπή-Ανθρωπίνων-Δικαιωμάτων-της-bundestag
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίσκεψη στην Ταϊβάν προγραμματίζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Bundestag

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ταϊβάν στο τέλος Οκτωβρίου. Το ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη επισκέψεις στην Ιαπωνία και στο Χονγκ Κονγκ, είχε προγραμματιστεί πριν από την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου και στην αποστολή αναμένεται να συμμετάσχουν μέλη και άλλων επιτροπών της Bundestag. Σύμφωνα με τον ειδικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μίχαελ Μπραντ, ο οποίος θα συμμετάσχει στην αποστολή, ενδεχόμενες αντιδράσεις του Πεκίνου “δεν αποτελούν λόγο ακύρωσης” της συμμετοχής του ή της επίσκεψης. “Η κινεζική ηγεσία πρέπει να προσέξει ώστε να μην εξελιχθεί απλώς σε έναν δράκο, ο οποίος εκτοξεύει απειλές στη διεθνή σκηνή. Χρειάζεται λίγη περισσότερη ασιατική πειθαρχία”, δήλωσε ο κ. Μπραντ.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε προγραμματίσει και το 2020 επίσκεψη στην Ταϊβάν, αλλά χρειάστηκε να την ακυρώσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

- ---

Related posts

Λε Ντριάν: Η Ρωσία “προσποιείται” ότι διαπραγματεύεται

timesadmin

Η Βρετανία καλεί τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Ναβάλνι

timesadmin

BRICS εναντίον G7: Oι πραγματικοί πρωταγωνιστές του νέου Ψυχρού Πολέμου

timesadmin

Γαλλία-δημοσκόπηση: Νικητής με 57% στον δεύτερο γύρο των εκλογών εμφανίζεται ο Εμανουέλ Μακρόν

timesadmin

Μικρές απώλειες ο Stoxx 600 μετά από οκτώ διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις

timesadmin

Αξιωματούχος ΕΕ: Σημαντική χώρα για την ΕΕ η Τουρκία, αλλά υπάρχουν προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο γι’ αυτό και η αναφορά στη Στρατηγική Πυξίδα

timesadmin