Γερμανία:-Απροσδόκητη-βελτίωση-του-επιχειρηματικού-κλίματος-τον-Νοέμβριο-–-ifo
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απροσδόκητη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Νοέμβριο – Ifo

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Νοέμβριο, κινούμενο υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς που περίμενε οριακή αύξηση του σχετικού δείκτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo ανήλθε στις 86,3 μονάδες τον Νοέμβριο, από τις ανοδικά αναθεωρημένες 84,5 μονάδες (84,3 αρχικά) του Οκτωβρίου, την ώρα που η αγορά περίμενε μία μέτρηση στις 85 μονάδες.

Παράλληλα, ο δείκτης προσδοκιών του IFO, που αξιολογεί τις προβλέψεις των εταιρειών για τους επόμενους έξι μήνες, αυξήθηκε στις 80 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 75,9 του περασμένου και έναντι εκτιμήσεων για 77.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που υποδηλώνει κάποιες ελπίδες ότι οι συνθήκες για τη γερμανική οικονομία δεν θα είναι τόσο άσχημες καθώς οδεύει στον χειμώνα.

Αν και οι εταιρείες ήταν κάπως λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, η απαισιοδοξία για τους επόμενους μήνες υποχώρησε απότομα, αναφέρει στην έκθεση ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουεστ.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών παρουσίασε μικρή υποχώρηση στις 93,1 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 94,2 που είχαν προηγηθεί.

Στη βελτίωση του οutlook σημαντικό ρόλο έχει αναμφισβήτητα και η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων, αν και τα επίπεδα της αύξηση των τιμών παραμένουν ακόμα εξαιρετικά υψηλά.

Η θετική μέτρηση πάντως δεν σηματοδοτεί ακόμα ότι η Γερμανία θα είναι σε θέση να αποφύγει την ύφεση προς την οποία οδεύει το επόμενο έτος.

Related posts

Συνεδριάζουν ΝΑΤΟ και ηγέτες των “27” στις 24 Μαρτίου για Ουκρανία

timesadmin

Σρι Λάνκα: Ανεστάλησαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο – Παραιτείται ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

timesadmin

Γκρούσκο: Η Ρωσία θέλει να διατηρήσει διπλωματικούς δεσμούς με τη Δύση

timesadmin

Marriott και Hilton αναστέλουν την ανάπτυξη νέων ξενοδοχείων στη Ρωσία

timesadmin

Γραμματέας κόμματος Πούτιν: Η Ρωσία ”θα παραμείνει για πάντα” στη νότια Ουκρανία

timesadmin

ΕΕ: Περιοριστικά μέτρα στον Γιανουκόβιτς για τον ρόλο του στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας

timesadmin