Γερμανία:-Απεργία-των-εργαζόμενων-σε-παιδικούς-σταθμούς-και-νηπιαγωγεία-την-Πέμπτη
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απεργία των εργαζόμενων σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία την Πέμπτη

Σε προειδοποιητική απεργία καλεί την Πέμπτη τους εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στο Βερολίνο το συνδικάτο Ver.di. Βασικό αίτημα είναι η αύξηση του προσωπικού προκειμένου να αναλογούν λιγότερα παιδιά ανά εκπαιδευτικό.

Η Ver.di καλεί σε απεργία 7600 εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε περίπου 280 δημόσιους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με 38.000 παιδιά στην ευθύνη τους. “Περιμένουμε υψηλό επίπεδο συμμετοχής”, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου και διευκρίνισε ότι σε αυτή την κινητοποίηση το αίτημα δεν είναι μισθολογικό, “Ζητούμε μια συλλογική σύμβαση η οποία θα διασφαλίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης και θα φέρνει ανακούφιση για τους εργαζομένους, με λιγότερα παιδιά ανά εκπαιδευτικό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι, εφόσον το αίτημά τους απορριφθεί από την κυβέρνηση του Βερολίνου, προγραμματίζεται ήδη τριήμερη απεργία από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας τη Δευτέρα.

“Ασκούμε αυτό το επάγγελμα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και στους γονείς. Όμως το μέλλον του επαγγέλματός μας αυτή τη στιγμή τίθεται σε κίνδυνο από τους υπεύθυνους που δεν παίρνουν στα σοβαρά την κρίση. Γι’ αυτό κάνουμε απεργία τώρα, για να τερματίσει η Γερουσία την στάση αποκλεισμού της”, δήλωσε η Μαρτίνα Μπράιτμαν, επικεφαλής παιδικού σταθμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Verdi.

Τα προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία στην Γερμανία είναι σοβαρά, καθώς οι θέσεις δεν επαρκούν για τα παιδιά που καλούνται να εξυπηρετήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Γενικής Ισότητας, σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 125.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο. Η υπουργός Οικογένειας Λίζα Πάους προέβλεψε ότι έως το 2030 οι κενές θέσεις θα περιοριστούν σε 50.000 έως 90.000. Ειδικά για το Βερολίνο, οι ελλείψεις σε προσωπικό θα φθάσουν έως το 2030 τις 7.000.

- ---

Related posts

Τουρκία: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ, στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών

timesadmin

ΟΗΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει τις εκκλήσεις για οριστική κατάπαυση του πυρός

timesadmin

Τετραήμερη εργασία δοκιμάζουν γερμανικές εταιρείες

timesadmin

Παλαιστίνιος 23 ετών νεκρός σε φυλακή του Ισραήλ

timesadmin

Υπηρεσίες πληροφοριών Ισραήλ: Μέλη της UNRWA στη Γάζα ότι είχαν ρόλο σε Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ

timesadmin

Η Ουάσινγκτον ανακοινώνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

timesadmin