Γερμανία:-Άνοδο-του-ακροδεξιού-afd-δείχνει-νέα-δημοσκόπηση
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Άνοδο του ακροδεξιού AfD δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η περαιτέρω αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών για τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και η ενίσχυση του κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) είναι τα βασικά ευρήματα της τελευταίας έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 27,5% (-1 από την προηγούμενη δημοσκόπηση), οι Πράσινοι 19,5% (+0,5) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 18% (-0,5). Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, οι Φιλελεύθεροι (FDP) ενισχύονται κατά 0,5 και φθάνουν στο 8%, με το AfD στο 15% (+1) και την Αριστερά σταθερά στο 5,5%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης, ο κ. Χάμπεκ, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στα θέματα της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου και της παράτασης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών, πέφτει από την έκτη στην ένατη θέση, ενώ τον προσπερνούν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς.

Στην κορυφή της κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι τα μέσα του μήνα ο κ. Χάμπεκ, βρίσκεται η επίσης “πράσινη” υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, ακολουθούμενη από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

Πηγή: Α-

Related posts

Η Ελβετία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση

timesadmin

Τουρκικές προκλήσεις και αμερικανικά “μηνύματα”

timesadmin

Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη και τα έσοδα της Coca-Cola στο τρίμηνο

timesadmin

Το Ισραήλ θα δώσει νέες άδειες σε Παλαιστίνιους για να εργαστούν στην μεταποίηση ώστε να καλύψουν τις κενές θέσεις

timesadmin

Τουρκία: Ξεπέρασαν τα εννιά εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού – Πλησιάζουν τους 80.000 οι θάνατοι

timesadmin

Όταν το ποδόσφαιρο διαπλέκεται με την πολιτική και τα ΜΜΕ

timesadmin