Γεραπετρίτης από Βρυξέλλες: Να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για τη στήριξη της Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βρυξέλλες: Να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για τη στήριξη της Ουκρανίας

Γεραπετρίτης από Βρυξέλλες: Να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για τη στήριξη της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ

«Πρέπει να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου το βασικό θέμα συζήτησης είναι η Ουκρανία.

Ο Γ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ΝΑΤΟ για δύο λόγους, όπως είπε: «Ο πρώτος είναι η 75η επέτειος από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, μιας συμμαχίας που διαχρονικά έχει συμβάλει θετικά στην ασφάλεια και την εδραίωση της ειρήνης και της ευημερίας παγκοσμίως. Επιπλέον, εορτάζουμε την προσχώρηση της Σουηδίας. Χάρηκα που είδα τη σουηδική σημαία στην έδρα του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη Συμμαχία. Η Ελλάδα υποστήριξε την προσχώρησή της εξ αρχής. Χαιρόμαστε που τα τελευταία 20 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει ουσιαστικά διπλασιάσει τα μέλη του, ένδειξη ιδιαίτερα θετική για την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο».

Στη συνέχεια ο Γ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα ασχοληθεί με το θέμα της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, επισημαίνοντας: «Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την τρέχουσα κατάσταση. Πρέπει να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Ο Γ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη Νότια Γειτονία. «Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, υπάρχει έξαρση της επιθετικότητας στην περιοχή αυτή», τόνισε. Ανέφερε, επίσης, ότι «Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν η κατάσταση στη Γάζα και κυρίως, οι τάσεις διάχυσης στη Συρία, στον Λίβανο και την Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν μέγιστη σημασία παγκοσμίως. Και, ασφαλώς, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να δούμε όσον αφορά τις σύγχρονες μορφές ασφάλειας, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η προστασία από την παραπληροφόρηση».

Καταλήγοντας ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: «Το ΝΑΤΟ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Η Ελλάδα θεωρεί ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Η Διατλαντική συνεργασία είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση οικουμενικών αξιών, όπως η δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, το διεθνές δίκαιο και προφανώς, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το ανθρωπιστικό δίκαιο».

Ειδήσεις σήμερα:Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε ναό στην Κωνσταντινούπολη – Δείτε βίντεο

Τα μαζεύει η σύζυγος του Γιοκαρίνη για τη σύλληψή του: Κάνουν την τρίχα τριχιά, ζήτησα να γίνει μια σύσταση

Μαθητής μαχαίρωσε δύο εφήβους και έναν περαστικό στην Κέρκυρα – Στο νοσοκομείο οι τραυματίες

-Related posts

Μαρινάκης για Κούλογλου: Κυνική ομολογία των δικαστικών διώξεων κατά παραγγελία από ΣΥΡΙΖΑ για Novartis

protothema.gr

Το σχέδιο για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης – Η μελέτη που παρουσιάστηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Πού και πώς αποφάσισε να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας – Το μυστικό δείπνο στα Εξάρχεια

timesadmin

Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη: «Η πρώτη μεγάλη ρωγμή έγινε, πάμε τώρα για τις ευρωεκλογές» – Δείτε βίντεο

timesadmin

Φάμελλος: Κάθε έννοια δημόσιας υγείας καταλύεται με την κυβέρνηση της ΝΔ

James Rollner

ΠΑΣΟΚ: Όλες οι δαπάνες Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν ελεγχθεί και κριθεί σύμφωνες με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

timesadmin