Γαλλία:-Συμφωνία-Μελανσόν-με-το-ΚΚ-για-κοινή-κάθοδο-στις-βουλευτικές-εκλογές
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συμφωνία Μελανσόν με το ΚΚ για κοινή κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές

Μετά τους Οικολόγους και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα συμφώνησε σήμερα να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου σε κοινό ψηφοδέλτιο με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν. “Μαζί, ας γράψουμε ιστορία κερδίζοντας αυτές τις βουλευτικές εκλογές”, δήλωσε ο κομμουνιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φαμπιέν Ρουσέλ, τονίζοντας ότι “στις 3 Μαΐου 1936, το Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και στις 3 Μαΐου 2022, ερχόμαστε μαζί σε μια Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση”.

Με την επίτευξη της συμφωνίας φαίνεται να επιτυγχάνεται η επιδίωξη του γαλλικού ΚΚ να έχει δική του ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα στην νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση εξασφαλίζοντας έτσι πολιτική αναγνωρισιμότητα αλλά και κρατική επιχορήγηση. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας δεν αναμένεται να υπάρξει αναφορά στο κοινό προεκλογικό πρόγραμμα δεδομένου ότι το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας τάσσεται κατά ενώ το ΚΚ υπέρ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Ανυπότακτης Γαλλίας και με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εν προκειμένω το μόνο βέβαιο είναι πως ότι και αν συμφωνηθεί κάποια στελέχη των Σοσιαλιστών θα συνεργαστούν με το κόμμα του Μακρόν, άλλοι με τον Μελανσόν, ενώ αρκετοί θα οδηγηθούν σε πολιτική απόσυρση. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι οποίες διαβουλεύσεις θα περατωθούν σήμερα.

Από την άλλη ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων με τον πρώην Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της προσέγγισης των Ρεπουμπλικανών στην προεδρική πλειοψηφία, μετά το σχετικό κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Τέλος τα Ηλύσια Πεδία ανακοίνωσαν σήμερα ότι η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγμένου προέδρου, που σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης θητείας του, θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου.

- ---

Related posts

Τουρκία: Έλλειμμα 4,7 δισ. δολάρια εμφάνισε τον Μάρτιο

timesadmin

Μέρκελ: “Δεν είχα την πολιτική δύναμη να επηρεάσω τον Πούτιν πριν την εισβολή”

timesadmin

Anglo American: Σταθερή η παραγωγή στο γ΄ τρίμηνο, τι περιμένει για τις πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

timesadmin

Γαλλία: Υπέρ του μείγματος ΑΠΕ και πυρηνικής ενέργειας τάσσεται η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης

timesadmin

Στόλτενμπεργκ: Οι σύμμαχοι θα προμηθεύσουν με σύγχρονα βαρέα όπλα στην Ουκρανία, αλλά αυτό απαιτεί χρόνο

timesadmin

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο σχεδόν $200.000 στο Radio Liberty για “ψευδείς” ειδήσεις

timesadmin