Γαλλία:-Πώς-οι-βουλευτικές-εκλογές-αυξάνουν-τις-ανησυχίες-για-τους-Ολυμπιακούς-Αγώνες-του-Παρισιού-2024
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πώς οι βουλευτικές εκλογές αυξάνουν τις ανησυχίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024

Από τη μια ανησυχία και από την άλλη αγωνιστικό πνεύμα. Η ξαφνική διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, την οποία ανακοίνωσε την Κυριακή ο Εμανουέλ Μακρόν, προκαλεί έναν βαθμό αβεβαιότητας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου). Οι κάλπες, που είναι προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου και τις 7 Ιουλίου, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία δεν θα επηρεάσει τις προετοιμασίες για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ, IOC, CIO) Τόμας Μπαχ αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε σοκ στη Γαλλία προκηρύσσοντας νέες βουλευτικές εκλογές.

Ο Μακρόν προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές αφού ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός κέρδισε το δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή. Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, με τον δεύτερο γύρο να απέχει λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών.

“Η Γαλλία είναι συνηθισμένη να διεξάγει εκλογές, θα το κάνουν άλλη μια φορά, θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση και όλοι θα υποστηρίξουν τους Ολυμπιακούς”, δήλωσε ο Μπαχ σε εκδήλωση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προσθέτοντας ότι οι γάλλοι πολιτικοί ηγέτες υποστηρίζουν άπαντες τη διεξαγωγή των Αγώνων.

“Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι η ενότητα αυτή θα διαρραγεί τώρα, μόλις λίγες ημέρες πριν αρχίσουν οι Αγώνες”, πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, μια σοσιαλίστρια, δήλωσε ότι “δυσκολεύεται να κατανοήσει” γιατί ο Μακρόν επέλεξε να ρίξει τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα τόσο κοντά στους Αγώνες και αποκάλεσε την κίνηση “άλλο ένα πραξικόπημα” εκ μέρους του προέδρου.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ δήλωσε πως η ομάδα του είναι “περισσότερο αποφασισμένη παρά ποτέ” να κάνει τους Αγώνες να επιτύχουν. “Υπήρξαν γύρω στις δέκα εκλογικές αναμετρήσεις αφότου θέσαμε την υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς και μάθαμε πώς να δουλεύουμε με τους δημόσιους παράγοντες”, πρόσθεσε.

Related posts

Cash is king. Αλλά για πόσο ακόμη;

timesadmin

Γκουτέρες: Οι εμπόλεμες πλευρές στην Γάζα ποδοπατούν το διεθνές δίκαιο

timesadmin

Meta Platforms: Καλύτερα του αναμενομένου έσοδα στο δ’ τρίμηνο – Ανακοίνωσε το πρώτο μέρισμα στην ιστορία της

timesadmin

Σ. Μισέλ για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα: Οι επιθέσεις σε αστικές εγκαταστάσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

timesadmin

Φ. Καραχάν: Ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας είναι ανιψιός πρώην πρέσβη στις ΗΠΑ και έσβησε τα social του

timesadmin

Γαλλία: Η Νέα Καληδονία έκλεισε το αεροδρόμιο και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας έπειτα από ταραχές

James Rollner