Γαλλία:-Επαναλειτουργούν-26-πυρηνικοί-αντιδραστήρες-εντός-των-επόμενων-μηνών
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επαναλειτουργούν 26 πυρηνικοί αντιδραστήρες εντός των επόμενων μηνών

Οι 26 πυρηνικοί αντιδραστήρες της Γαλλίας που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τον χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της κρατικής εταιρίας ενέργειας EDF, η οποία βρίσκεται υπό πίεση ενόψει μιας τεταμένης εποχής στο μέτωπο της ενεργειακής ασφάλειας.

Πολλοί από τους 56 αντιδραστήρες της Γαλλίας δεν είναι διαθέσιμοι προς το παρόν και η επιστροφή τους στο δίκτυο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου RTE. Το πρόβλημα προκλήθηκε επειδή, λόγω της πανδημίας της Covid-19, καθυστέρησε η συντήρηση των αντιδραστήρων ενώ πέρσι διαπιστώθηκε διάβρωση σε ορισμένους, αναγκάζοντας την EDF να προχωρήσει σε σχεδόν καθολικό επανέλεγχο.

Σήμερα, ενώπιον των βουλευτών, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της EDF Ζαν-Μπερνάρ Λεβί, είπε ότι τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης προχωρούν με καλό ρυθμό και έχουν ήδη ολοκληρωθεί στον αντιδραστήρα Tricastin 1.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των 26 αντιδραστήρων, ο Σεντρίκ Λεβαντοφσκί, ο εκτελεστικός διευθυντής της EDF, είπε ότι πέντε θα τεθούν σε λειτουργία αυτόν τον μήνα, άλλοι πέντε τον Οκτώβριο, επτά τον Νοέμβριο και οι υπόλοιποι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Σήμερα, 27 αντιδραστήρες είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο και σε τρεις γίνεται εξοικονόμηση καυσίμου, είπε ο Λεβί.

Πηγή: ---

Related posts

Τι σημαίνει για τη Γερμανία το “τελεσίγραφο” Πούτιν;

timesadmin

Κομισιόν: Βγαίνουν από το SWIFT ρωσικές τράπεζες – παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας

timesadmin

Κίνα: Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Caixin

timesadmin

Τουρκική εταιρεία συζητά να εξαγοράσει τις δραστηριότητες της Reebok στη Ρωσία

timesadmin

G20: Παρουσιάστηκε το ταμείο για την πανδημία – Ο πρόεδρος της Ινδονησίας ζητά μεγαλύτερη στήριξη

timesadmin

Ισπανία: Η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής ενός μεγάλου ευρωπαϊκού κυκλώματος για ξέπλυμα χρήματος

timesadmin