Γαλλία-δημοσκόπηση:-Κερδίζει-τον-δεύτερο-γύρο-ο-Μακρόν-ανεξαρτήτως-αντιπάλου
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-δημοσκόπηση: Κερδίζει τον δεύτερο γύρο ο Μακρόν ανεξαρτήτως αντιπάλου

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα κέρδιζε με διαφορά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, εάν αυτές διεξάγονταν αύριο Κυριακή, καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 25%, μπροστά από τις δύο κυριότερες αντιπάλους του, τη Βαλερί Πεκρές των Ρεπουμπλικάνων και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 15,5% και οι δύο.

Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν, που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, θα κέρδιζε και τις δύο αντιπάλους του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos-Sopra Steria για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde, του Ιδρύματος Ζαν Ζορές και του κέντρου πολιτικών μελετών Cevipof, σε δείγμα 12.500 προσώπων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 54% απέναντι στην Πεκρές (46%) και 57% εάν αντίπαλός του ήταν η Λεπέν (43%).

Ο έτερος υποψήφιος της ακροδεξιάς, ο Ερίκ Ζεμούρ, συγκεντρώνει ποσοστό 13% στον πρώτο γύρο.

Στην αριστερά, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 8%, μπροστά από τον οικολόγο Γιανίκ Ζαντότ (7%), την πρώην υπουργό του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ, Κριστιάν Τομπιρά (5%) και τη σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό (3,5%).

Οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένοι για τις 10 και τις 24 Απριλίου.

Η πρόθεση ψήφου δεν συνιστά πρόβλεψη του αποτελέσματος αλλά δίνει μια ένδειξη του συσχετισμού δυνάμεων και της δυναμικής των υποψηφίων την ημέρα που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση.

Πηγή: Α-

Related posts

Έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Ουκρανία-Ρωσία

timesadmin

United Airlines: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

timesadmin

Boeing: Υψηλότερες του αναμενόμενου οι ζημιές, χαμηλότερα τα έσοδα

timesadmin

Ιταλία: Δήμαρχοι, επιχειρηματικές ενώσεις και ηγέτες εργατικών συνδικάτων ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία

timesadmin

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ στον Σερβοβόσνιο ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ

timesadmin

Πακιστάν: 13 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Καράτσι

timesadmin