Γαλλία-βουλευτικές:-Δημοσκοπικό-προβάδισμα-της-φιλο-Μακρόν-κεντρώας-συμμαχίας-“Μαζί”-με-27%-–-Στο-24%-η-αριστερή-συμμαχία-υπό-τον-Μελανσόν
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-βουλευτικές: Δημοσκοπικό προβάδισμα της φιλο-Μακρόν κεντρώας συμμαχίας “Μαζί” με 27% – Στο 24% η αριστερή συμμαχία υπό τον Μελανσόν

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay-Kéa Partners ενόψει των βουλευτικών εκλογών για τη γαλλική εφημερίδα  “Les Echos”, η αριστερή συμμαχία NUPES υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν παραμένει πίσω από την κεντρώα συμμαχία “Μαζί” που στηρίζει την πολιτική γραμμή του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

Ειδικότερα, η NUPES πιστώνεται με το 24% των ψήφων κατά μέσο όρο, σε ολόκληρη την επικράτεια, έναντι 27% που συγκεντρώνει η συμμαχία των κεντρώων σχηματισμών που έχουν τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας ως πολιτικό σημείο αναφοράς.

Αναφέρεται επίσης ότι οι βουλευτικές εκλογές δεν φαίνεται να συγκινούν τους Γάλλους, καθώς μόνο ένας στους δύο ισχυρίζεται ότι “ενδιαφέρεται” για αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, εάν την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση (κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου) κατακτήσει πολιτικό μπλοκ αντίθετο προς τη γραμμή του προέδρου της χώρας, τότε οι αρμοδιότητες του κ. Μακρόν θα περιοριστούν στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας, με τον νέο πρωθυπουργό να γίνεται ο ισχυρός πολιτικός πόλος στο εσωτερικό της χώρας.

Related posts

Η ρωσική εισβολή θα βρεθεί στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

timesadmin

Deutsche Telekom: Το απατηλό πάρτι του χρηματιστηρίου

timesadmin

Στα 234 ανήλθαν τα αιτήματα ελληνικών εταιρειών για επιχειρηματικές συναντήσεις με σαουδαραβικές εταιρείες

timesadmin

Σαουδική Αραβία: Συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη

timesadmin

Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά να τερματιστεί ο “εθισμός” της Δύσης από τους υδρογονάνθρακες της Ρωσίας

timesadmin

Ο Elon Musk σχεδιάζει επιστροφή της Twitter Inc στο χρηματιστήριο

timesadmin