ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζια Σημαία: Αφαιρέθηκε από 13 ελληνικές ακτές – Δείτε ποιες είναι

Συνολικά 13 βραβευμένες ακτές από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» έχασαν το βραβείο τους για το 2023 επειδή δεν οργανώθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια του Προγράμματος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία του Προγράμματος, οι διαχειριστές οφείλουν να οργανώσουν εγκαίρως τις ακτές και να στείλουν τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας ήταν η 1η Ιουλίου.

Μέχρι και σήμερα στις ακτές που αναφέρονται παρακάτω δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωσή τους σύμφωνα με τα κριτήρια που αφορούν: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ), καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει επισκέψεις ελέγχου από αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, επισκέψεις που, επί το πλείστων, γίνονται απροειδοποίητα. Εφόσον διαπιστωθούν ελλείψεις στην τήρηση των κριτηρίων και σε άλλες ακτές, θα ακολουθήσουν και άλλες αποσύρσεις.

Η απόσυρση στις εν λόγω ακτές γίνεται για λόγους πλημμελούς οργάνωσης ενώ η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει, κατά τα πρότυπα του Προγράμματος, εξαιρετική.

Σύμφωνα με την «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» οι 13 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

– Ακτή Πλάκα, Δήμος Ναυπλιέων, Π. Ε. Αργολίδας
– Ακτή Τουρκοπόδαρο/White Rocks Hotel, Δήμος Αργοστολίου, Π.Ε Κεφαλονιάς

– Ακτή Σκουτάρι, Δήμος Ανατολική Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας
– Ακτή Γύθειο 2/Σελινίτσα, Δήμος Ανατολική Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας
– Ακτή Στόμιο, Δήμος Αγιάς, Π. Ε. Λάρισας
– Ακτή Πόντι, Δήμος Λευκάδας, Π.Ε. Λευκάδας

Related posts

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η βραβευμένη ποιήτρια Μαρία Λαϊνά

timesadmin

Πυροσβεστική: 51 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

timesadmin

ΑΣΕΠ 4Κ/2023: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμους σε 23 φορείς του Δημοσίου

timesadmin

Απεργία: Χωρίς ταξί για 48 ώρες – Αποχώρησαν οι οδηγοί ταξί από το υπουργείο Μεταφορών – Άκαρπη η συνάντηση με την υφυπουργό

timesadmin

Δυναμική αποκτούν τα e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ – Οι θεματικές ενότητες

timesadmin

Καλλιθέα: Εργαζόμενος στον Δήμο πήγε να ανοίξει παιδική χαρά εν μέσω καύσωνα – Κατέρρευσε και πέθανε

timesadmin