Β.-Σπανάκης:-Η-6ημερη-εργασία-μπορεί-να-υπάρξει-υπό-συγκεκριμένες-προϋποθέσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Σπανάκης: Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

“Η ακρίβεια είναι προσωρινή και εισαγόμενη”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Καλημέρα” με τον Άκη Παυλόπουλο, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης. 

“Η ακρίβεια είναι το νούμερο 1 θέμα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερη επιτυχία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει αποκλιμακώσει αυτές τις πιέσεις”, πρόσθεσε. 

Όπως τόνισε, “ο πληθωρισμός των τροφίμων – που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα – μειώθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο κατά 3%. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων το επόμενο διάστημα. Το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας θα περάσει τον πληθωρισμό. Αυτό θα συμβεί το β΄ εξάμηνο του 2025”.  

Αναφερόμενος στους μισθούς, ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι “με τον μέσο μισθό να έχει διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ, με κυβερνητική δέσμευση να φτάσει τα 1500 ευρώ. Στον τουρισμό, ο μέσος μισθός είναι πάνω από τον μέσο όρο των άλλων επαγγελμάτων”. 

“Οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις θα συνεχιστούν και είναι μόνιμες. Οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές και θα αποκλιμακωθούν”, σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας.  

Ερωτηθείς για την 6ημερη απασχόληση, ο κ. Σπανάκης διευκρίνισε ότι “προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή, έχουμε διασφαλίσει ότι αν κάποιος εργαστεί την έκτη μέρα, να πάει με 40% προσαύξηση και αν πάει Κυριακή 75% σε αυτό το ημερομίσθιο. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη διαδικασία. Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις”. 

Related posts

Τρ. Πειραιώς: Γιατί ο δείκτης αγροτικών προϊόντων κινείται πτωτικά τον Φεβρουάριο εν αντιθέσει με τον δείκτη εμπορευμάτων

timesadmin

Μεγάλη άνοδο στον τουρισμό “βλέπει” στην Ελλάδα φέτος η TUI

protothema.gr

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι κατασκευαστές λόγω έκρηξης του κόστους

timesadmin

Ειδοποίηση ασφαλισμένων από τον e-ΕΦΚΑ έξι μήνες πριν από τη σύνταξη

wp-needuser

Την Παρασκευή “κλείνει” το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες

James Rollner

ΕΑΕΕ: Άμεση ανταπόκριση της ασφαλιστικής αγοράς στους ασφαλισμένους- πληγέντες των πλημμυρών

timesadmin