Β.-Κικίλιας:-Μεγάλη-αύξηση-των-τουριστικών-ροών-από-τις-ΗΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Μεγάλη αύξηση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ

Καρπούς αποδίδει ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού, πάντα σε ό,τι αφορά την αύξηση των τουριστικών ροών την φετινή τουριστική περίοδο. Σε σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με δημοσιογράφους, αφού σημείωσε πως πρώτος στόχος του υπουργείου είναι να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, προσέθεσε ότι τα στοιχεία που καταφθάνουν από τις διεθνείς αγορές για την Ελλάδα είναι συγκλονιστικά.

Οι αεροπορικές ζητάνε Slots σε ελληνικά αεροδρόμια σε ώρες που δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν, ενώ πολύ θετικά είναι και τα μηνύματα από βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως Γερμανία, Γαλλία κλπ. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αμερική έχουν ήδη κλείσει θέση για Ελλάδα 500.000 επισκέπτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τουριστικά έσοδα, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το πρόγραμμα του υπουργού Τουρισμού το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει ειδικές αποστολές σε αγορές που μπορούν να αυξήσουν τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα. Αύριο ο υπουργός αναχωρεί για Σερβία, ενώ ειδική έμφαση έχει δοθεί στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, στις αρχές Ιουνίου.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού, ο υπουργός επιφυλάχθηκε για ανακοινώσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα αφορούν τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αθλητικός και ιαματικός τουρισμός είναι ένα πεδίο που θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Πηγή: Α-

Related posts

Τη Δευτέρα αρχίζει η αξιολόγηση για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία – Οι εκκρεμότητες

timesadmin

Στα “σκαριά” κοινή είσπραξη φόρων και εισφορών

timesadmin

Υπεγράφη η απόφαση για την κήρυξη ως υποχρεωτικής της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό

timesadmin

ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 4 Φεβρουαρίου για εισφορές, Α.Π.Δ. και δόσεις

timesadmin

ΕΚΤ – Γκ. Μακλάουφ: Ο πληθωρισμός θα επιβαρυνθεί, αλλά δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια

timesadmin

Στο σφυρί διαμέρισμα του Mr. Raxevsky στο Καστρί και το διατηρητέο του Χυτήρογλου στην Αθήνα

timesadmin