Β.-Κικίλιας:-Θετικά-τα-πρώτα-στοιχεία-για-την-καλοκαιρινή-τουριστική-σεζόν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν

Θετικές ειδήσεις αναφορικά με τη φετινή τουριστική σεζόν διαπίστωσε ο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν εφησυχάζουμε, “δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης, το 40% των ξενοδοχείων της περιοχής είναι ήδη ανοιχτά και η κίνηση των επισκεπτών κρίνεται πολύ ικανοποιητική σε βαθμό που είναι στο ίδιο ή και λίγο καλύτερο επίπεδο με το 2019, γεγονός που οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό πτήσεων από το εξωτερικό και την έναρξη της σεζόν νωρίτερα από το παρελθόν. Η κάμψη του ρυθμού των νέων κρατήσεων με την έναρξη του πολέμου έχει αναστραφεί και επανέλθει σε θετικό πρόσημο. Τα θετικά αυτά νέα συνέπεσαν και με την ανακοίνωση από την εταιρεία ερευνών Αirdna, που βρίσκει τη χώρα μας στην πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη στην αύξηση της ζήτησης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με ποσοστό αύξησης κατά 232% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2021.

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε σχετικά: “Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι θετικές ειδήσεις αναφορικά με την φετινή σεζόν. Τα θετικά στοιχεία όμως δεν μας εφησυχάζουν και δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται. Η ρευστή κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την πανδημία που δεν έχει εκλείψει, απαιτεί συντονισμό των προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να φέρουμε τους πόρους εκείνους που θα στηρίξουν τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική οικογένεια”.

- Α-

Related posts

Όλα τα εκκρεμή πακέτα αναδρομικών και αυξήσεων στις συντάξεις

timesadmin

Πότε πληρώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου

timesadmin

ΚΥΑ για τις συντάξεις ομογενών από Αλβανία και τέως Σοβιετική Ένωση – Τι προβλέπει

timesadmin

Δήμος Αθηναίων: Χρηματοδότηση 2,3 εκατ. ευρώ σε 111 μικρές επιχειρήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η διακίνηση επιβατών, εμπορευμάτων και τροχοφόρων στα λιμάνια το δ’ τρίμηνο

timesadmin

Βουλή: Στη δημοσιότητα τα 1.068 “Πόθεν έσχες” πολιτικών και αιρετών

timesadmin