Βρετανία:-Χωρίς-άνθρακα-η-παραγωγή-ηλεκτρικής-ενέργειας-εδώ-και-τρεις-εβδομάδες
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Χωρίς άνθρακα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εδώ και τρεις εβδομάδες

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει χρησιμοποιήσει άνθρακα για την ηλεκτροδότησή του για τρεις εβδομάδες, τη μεγαλύτερη περίοδο από τα μέσα του 2020, όταν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας εξάντλησαν τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η χρήση άνθρακα έχει σιγά-σιγά μειωθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βρετανίας ενόψει της πλήρους κατάργησης που έχει οριστεί για το 2024, αλλά η σημασία του ρυπογόνου καυσίμου έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, αφού οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Βρετανία χρησιμοποίησε για τελευταία φορά ενέργεια που τροφοδοτείται με άνθρακα στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Grid. Τον Μάιο του 2021, ο άνθρακας αντιπροσώπευε μόλις το 1% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, από 21% πέντε χρόνια νωρίτερα.

Το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων άνθρακα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σταδιακά κλείσει. Η λειτουργία των μονάδων που συνεχίζουν την παραγωγή ηλεκτρικής παραγωγής μέσω άνθρακα δεν είναι κερδοφόρα, επειδή το κόστος του βρετανικού φυσικού αερίου έχει μειωθεί σε σύγκριση με το αντίστοιχο της ηπειρωτικής Ευρώπης, δίνοντας πλεονέκτημα στις μονάδες φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον Glenn Rickson, επικεφαλής της ανάλυσης ευρωπαϊκής ενέργειας στην S&P Global Commodity Insights. Ο βρετανικός άνθρακας θα είναι “χωρίς χρήματα μέχρι τον Ιούλιο”, πρόσθεσε.

Το προηγούμενο μακρύτερο σερί χωρίς άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο διήρκεσε σχεδόν 67 ημέρες και έληξε τον Ιούνιο του 2020.

Related posts

Γαλλία: Χαρακτηρίζει “γενοκτονία” τη μεταχείριση των Ουιγούρων από την Κίνα

timesadmin

Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε τον N. Χαρδαλιά

timesadmin

ΗΠΑ: Προειδοποιούν το Ιράν για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση επίθεσης κατά Αμερικανών

timesadmin

Η Ρωσία διαψεύδει το δημοσίευμα της Washington Post για πιθανή επίθεση στην Ουκρανία

timesadmin

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποσύρει προσωρινά προσωπικό από την Ουκρανία

timesadmin

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε δύο πλοία και μία εταιρεία που σχετίζονται με τον αγωγό Nord Stream 2

timesadmin